doofpot

15 Maanden wachten op een nieuwe rolstoel

20120620_184654

Vandaag lig ik alweer 297 dagen plat. Ik vecht vanuit mijn bed om prioriteiten, nl de voorzieningen die me continue weer opnieuw bedlegerig maken. Aldoende browse ik wat door mijn 1,5 decennia lange digitale dossier en word ik er even pijnlijk aan herinnerd dat de levensduur van mijn handbewogen rolstoel bijna verstreken is.

Als de eeuwige bureaucratie of Wet van Murphy weer toeslaat en de komende aanvraag voor een rolstoel weer 15 maanden duurt ben ik de facto overtijd.

Eerdere rolstoel leveringtijd tot aan eindpassing: 15 maanden

21 juni 2012
Mail aan mijn wmo afdeling dat de rolstoel onbruikbaar is geworden.
De zitting is van frame gebroken, ik zit op stalen frame, banden rot, remmen werken niet, lagers lopen niet of zijn kapot, decubitis verergert en ga zo maar door

25 juni 2012
Problemen met onderhoud of reparatie rolstoel omdat rolstoel onderdeel is van sterfhuisconstructie huidige leverancier – de aanbesteding is gewonnen door een ander. Er wordt geen cent gespendeerd aan onderdeeltjes die in elk geval zitten mogelijk maken, wel zo essentieel in een rolstoel. Een lager van €2 euro ook. Dan kan je rollen!

6 juli 2012
Na afspraken nieuwe aanvraag nieuwe rolstoel, medische verklaring arts tbv nieuwe rolstoel gezonden aan gemeente omdat de oude rolstoel is afgeschreven

6 juli 2012
De gemeente geeft opdracht aan de nieuwe leverancier. De specs moeten exact overeenkomen met huidige wheels. Da’s gemakkelijk genoeg (zou je denken)

24 sept 2012
Er komt een vrachtwagenchauffeur (WMO werkwijze nieuwe stijl) en dumpt een rolstoel naar binnen die nog niet in de verste verte lijkt of voldoet aan de eisen en de bestelling. Ik mail de fabrikant/importeur met foto’s verkeerd geleverde rolstoel.

Ik weiger uiteraard deze rolstoel en we moeten de uitgang van het huis barrikaderen om een foto te kunnen maken. De vrachtwagenchauffeur is not amused maar we hebben pics.

De WMO medewerker gecontacteerd. Blijkt dat hij opdracht heeft gegeven met de juiste specs en maatvoering maar wat er binnen werd gegooit leek er niet op. Een samenraapsel van onderdelen die waarschijnlijk bij de tender-winnende firma nog op de plank lagen.

22 oktober 2012
De importeur stuurt een expert van de fabrikant.

1 nov 2012
Wegens aanhoudende problemen bij de nieuwe leverancier geeft de gemeente alsnog goedkeuring bestelling bij de oude leverancier te plaatsen

28 nov 2012
Die dan ook leveringsproblemen krijgen

5 dec 2012
En een offerte sturen die bijna 2 keer zo hoog is, hoewel dat relatief is omdat de juiste onderdelen op het gedrocht wat per transportbedrijf kwam incompleet was en niet voorzien was van aanpassingen.

De gemeente gaat erover nadenken

11 dec 2012
Na een hoop overleg wordt goedgekeurd door gemeente. Ik zit nl al sedert 21 juni met decubitis en plakken pleisters, nog steeds op die metalen stang. Dat is “pas een halfjaar”

28 juni 2013
Afspraak met de importeur over aanhoudende leverproblematiek rolstoel. Schijnt niet aan hun te liggen maar aan de leverancier.

11 juli 2013
Zit al maand zonder hoepels op rolstoel! Ik bedoel zo dit bedenk je toch niet? En kan niet zelfstandig vooruit bewegen. Ik mail de gemeente om 12:21 uur en laat weten:

Ik zit al een maand zonder hoepels op mijn rolstoel door problemen met de leverancier nadat mijn rolstoel al meer dan een jaar geleden is afgekeurd.

Ik heb sinds gisteren flinke koorts door een lekkage in het rug-lumbaal vat door verkeerde houding en overbelasting van de rolstoel

Medio Aug 2013
Laatste onderdelen leveringen (lijken) compleet

18 september 2013
Bezoek door de importeur en de merkspecialist om de laatste aanpassingen/afstellingen aan rolstoel te doen, hierbij traject afgesloten.

En zo hoort een rolstoel ook afgeleverd te worden. Niet een doos naar binnen pleuren.

Maar met een bezoek door de ergo/rolstoelspecialist die de laatste finishing touch legt, en het hulpmiddel tot op de millimeter afstelt opdat je niet door foute positionering nog meer fysieke klachten krijgt.

En zo wacht je 15 maanden om van een nieuwe rolstoel gebruik te kunnen maken

Dus voor ik weer zo’n qut-mail krijg dat ik moet anticiperen op bureaucratische ellende (alsof dat kan), maandag a.s. toch maar alvast op voorhand een aanvraag doen dat kan nog wel bij die andere ellende

 

1 Trackback / Pingback

  1. Gehandicapt en in Detentie – Beter af in de handen van de Bajes dan in die van de Zorg? – Doofpot WMO Leudal

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: