doofpot

#Kennercadeau | MS-Patiënt doet zichzelf cadeau aan gemeente Zoetermeer

Foto: Zoetermeer (R)

MS-patiënt Raymond Timmermans heeft zichzelf gisteren cadeau gedaan aan de wethouder voor Zorg en Welzijn, Ingeborg ter Laak. Niet in een pakje met een strik eromheen, maar als kenner van de zorg aan gehandicapten en chronisch zieken in Zoetermeer.

Hiermee sluit de Zoetermeerse oud-journalist aan bij het landelijke project #Kennercadeau voor wethouders, ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en de VNG. De startbijeenkomst was gisteren in Maastricht, waar Timmermans zich presenteerde.

Hij wil in de stad gebruikmaken van een door hemzelf te coördineren plaatselijk netwerk van zorgconsumenten. ,,Ik wil vooral aandacht vragen voor alles wat onderdeel is van het sinds kort in Nederland geldende VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. Dit in het bijzonder waar het gaat om toegankelijkheid, mobiliteit, regels en procedures. Wie daarmee in Zoetermeer ervaring heeft, kan zich bij mij melden.”

Gemeentehuis

In Zoetermeer zijn meer dan 15.000 mensen met een beperking. Wethouder Ter Laak is in het voorjaarsdebat al geconfronteerd met moties omtrent parkeerplaatsen voor scootmobielen, een informatiecampagne over visueel beperkte verkeersgebruikers, het handicap-proof maken van openbare gebouwen en toegankelijkheid van openbare toiletten. ,,Bovendien is er veel gemor over de matige toegankelijkheid van het vernieuwde gemeentehuis”, aldus Timmermans. ,,Dus genoeg werk te doen op dit vlak.”

%d bloggers liken dit: