Dit omdat de NRC (link is external) vrijdag meldde dat Bekkers aanhanger is van Avatar, een organisatie die veel lijkt op Scientology Chrurch. Volgens oud-cursisten gaat het om een sekte.
Veranderingsmanagement
Bekkers was eerder ook actief in Landgraaf en Heerlen. Hij is al jaren bekend in heel Nederland door zijn veranderingsmanagement.
Avatar
Voor de gemeente Leudal heeft hij het programma ‘Leudal uit het dal’ opgezet. Daarvoor worden ambtenaren naar cursussen en opleidingen gestuurd. Volgens NRC zijn het Avatar cursussen waarvoor veel geld betaald moet worden. Bekkers heeft bij Avatar de status van tovenaar (wizard).
Vergoeding
Bekkers zelf krijgt volgens de krant 18.500 euro per maand voor een vierdaagse werkweek, en een onkostenvergoeding van 70 euro per dag.De publicatie roept veel vragen op bij gemeenteraadsleden. Daarom komen ze maandagmiddag bij elkaar om hierover te praten.