doofpot

@D66Leudal vraagt eerst een lokale Ombudsman, 4 jaar later vindt men een klachtbehandelaar een ‘verkeerd signaal afgeeft aan de burger’

door @doofpotwmo | 17 februari 2018 | update 1 maart 2018

D66 Leudal: Kritisch en Constructief? Nee kriegelig en negatief innovatief!

Volgens dit artikel in LeudalNieuws van 16 febr 2018 jl. is er weer eens op zijn Leudal’s een fikse aamvaring geweest tijdens een raadsvergadering (video hier) inzake de discussie over de aanstelling van een onafhankelijke klachtencommissaris, die klachten van burgers over het functioneren van de gemeente moet begeleiden.

Persoonlijk steun ik dat initiatief nu bestuurlijk Leudal (mijn) klachten wel in haar systemen registreert maar er nooit opvolging aan geeft nog behandelt. Ja ja hoe gekmoet het worden als zelfs ultimatums van de Nationale Ombudsman om hier eens een antwoord op te krijgen onlangs geschonden worden.

Het college zag eerst niets in zo’n aanstelling maar ging later toch overstag, tot tevredenheid van Wagemans die voor zo’n functionaris had gepleit. Chapeau Thieu! De aanhouder wint.

D66 & Vertrouwen

Volgens het zelfde artikel (2018): “D66 was echter van mening dat een dergelijke klachtenfunctionaris een verkeerd signaal afgeeft naar de burger:

“dat de politiek de ambtenaren niet meer vertrouwt.”

In 2014

Hmm…. dit riekt naar hypocrisie en wel om de volgende redenen: In 2014 diende D66 Leudal namelijk zelf een motie om een (LOKALE) OMBUDSMAN te bewerkstelligen zoals de motie stelt dat:

“het zodoende kan bijdragen aan het vertrouwen van de burger in de politiek”

De conclusie uit deze twee standpunten met minder dan 4 jaar verschil is dus enkel dat niet langer het vertrouwen van de burger in de politiek belangrijk is, maar in 2018 enkel nog de drijfveer schijnt te zijn dat de politiek de ambtenaren die klachten veroorzaken zich veilig voelen bij hun politici en de burger gewoon kan barsten.

De motie 5.1 uit 2014

 

Hoe dat nieuws ‘brak’ in 2014…

 

Over vertrouwen gesproken…

Nu begrijp ik dat met de opkomende GR2018 het virus om de stemmetjes in Leudal toegeslagen heeft en de koorts in de strijd menigeen’s geheugen heeft aangetast, maar dit is te gek voor woorden.

Je komt niet bepaald betrouwbaar over als partij, als je in 2014 nog roeptoetert over het “vertrouwen van de burger in de politiek” om in 2018 de kont te draaien en tegen de overdrachtelijke krib te gooien om dan over het “vertrouwen van de politiek in de ambtenaren” te gaan lamenteren.

De “big picture” is dat hier in Leudal teveel gekonkeld wordt en er sprake os van integriteitsproblematiek door een bestuurlijk Leudal wat geen transparantie toestaat noch nastreeft.

En in plaats van het nastreven van het belang, en die grondwettelijke rechten van de burger op een zorgvuldige behandeling zoals de overheid betaamt, zoals die zich aan de wet en abbb’s dient te houden, bent u dan boos, zo boos, dat u afgekapt wordt en maakt u zich zorgen over het ‘Imago van Leudal”. Hilarisch!

 

Beste (toekomstige) D66’ers…

Afgekapt?

Karma is a bitch ja. Nou voelt u dat eens zelf. Hoe denkt u dat een burger in nood zich voelt als haar klachten al sedert 2015 niet eens aangehoord worden?

 

Tweeten met de toekomstige lijsstrekker…

Verkiezingen in aantocht! Werk aan de winkel om vertrouwen te winnen schrijft LeudalNieuws. Raadsleden die nog niet op twitter zaten of in winterslaap verkeerden worden nu actief ern zelfs de toekomstig lijsttrekker reageert op het tweeten van deze blogpost als volgt:

De toekomstige lijsttrekker Dhr Martens ontwijkt dan de vraag door de geniale inval. van kastje naar de muur verwijzen. (Mag ik u eraan herinneren dat de Gemeente Leudal tot op heden niet op het verzoek van de Nationale Ombudsman gereageerd heeft over het niet behandelen van al de klachten sinds 2015 die ‘officieus’ met zaaknummer in de gemeentelijke systemen geregistreerd staan?

 

Beste D66 en lijsttrekker… hier nogmaals het linkje met de feiten

Werk aan de winkel ja. Het wordt een klus want in Limburg is het qua ‘vertrouwen’ het slechtste gesteld ten opzichte van de rest van het land.

Niet enkel voor dat vertrouwen zou ik willen toevoegen, maar ook wat betreft de inzet van raadsleden voor burgers in nood en de naleving van de abbb’s door college en de bedrijfsvoering in Leudal wanneer het om bejegening en behandeling van die burger in nood en diens voorzieningen gaat.

En daar bent u òòk gemeenteraad voor . Want u bent de baas!

 

%d bloggers liken dit: