doofpot

De Mantelzorg-Munt en andere “Graai-” & Grijpstuivers in Gemeente Leudal

Waar zouden we zijn zonder u? Zo begint de brief van Synthese aan een mantelzorger. Aangehecht, bovenstaand afgebeelde muntje en “wensen voor een welverdiend genietmoment!” We wachten er nog op Gemeente Leudal.

Door @doofpotwmo | 6 Augustus 2017

Zonlicht …?

24/7 en 365 dagen per jaar staan mantelzorgers klaar. Zonder beloning. Synthese stelt in haar brief tgv de Dag van de Mantelzorg (10 november 2016) dat het “een mooie taak is die veel voldoening geeft, maar ook wel eens zwaar kan zijn”. En dat die mantelzorger het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

Geen daglicht …!

Terwijl Gemeente Leudal zich creatief de ‘pleuris’ boekhoudt om de rapporten waar de Rekenkamer gehakt van had gemaakt. Dat dat opleuken van de boeken al langer een hels karwei is blijkt wel uit het dossier van Register Accountant Leo Verhoef die wel weet waarover hij praat.

 

Wèl groen licht…

Toch presteert Gemeente Leudal het om ondanks witwas en voorgaande schandaaltjes, andere wel door de burger betaalde maar laatgenoemden niet dienende wachtgelden “Greun leecht” te krijgen van de provincie. Want schrijft Leudal Nieuws:

Aan de hand van dat onderzoek wordt bekeken welke vorm van financieel toezicht een gemeente voor vier jaar krijgt. Er wordt als het ware een ‘foto’ gemaakt van de financiële positie en financiële functie van een gemeente. Drie jaar geleden kreeg de gemeente Leudal nog de beoordeling ‘oranje’.

Tijd voor een knipperlicht?!

Ondanks de 25.000 euro om het al sinds 2002 zwaar gehavende imago van de Gemeente Leudal op te kalefateren na de lipstick lenende en dronken rijden bekeurde Maks, dan recentelijk een half miljoen spendeert aan damagecontrol-managers om “Leudal uit het Dal” te krijgen, schokt Leudal nu weer 300.000 euro oprotpremie op voor een corrupt OML bestuurslid, vinden de raadsleden dat dit ook echt niet kan om veroordeelde handelingen met die oprotpremie te belonen ten koste van het gemeenschapsgeld.  Vinden er integriteitsonderzoeken plaats naar de wandel van wethouder Walraven. Quanta costa? Een slordige 18.411 Euro.

En blijven de kosten – opgebraakt door belastingbetalend Leudal tbv oud-secretaris en voormalig Grijp – de – macht – Rotary – clublid mr. Rikken (die via de achterdeur vertrok) zo transparant als een zwart gat. Die info staat namelijk – ondanks alle pogingen van de Raad – nog steeds onder embargo. Getuige onderstaande publicaties in Via Leudal van o.a. 26 juli 2017 en 5 juli 2017:

zoompage9ViaLeudal 5 juli 2017- Leudal Politiek page_13.html.png

Het WMO licht.. ehhhh ligt!

Nog steeds gaat bij de WMO geen licht op. Gemeente Leudal blijft beweren dat de door hen gemelde zorg geleverd is. Een discrepantie van maar liefst 75.000 euro en meer. En dan praat ik alleen maar voor “mijn” beurt. Binnenkort zullen we deze affaire hier eens even breed uitmeten, temeer nu de gemeente Leudal heeft aangegeven niet meer met mij te willen praten. Enfin, dan gaat u die genante bedoening hier maar lezen.

Die WMO binnen de gemeente Leudal is ook verantwoordelijk voor de mantelzorg, diens ondersteuning en de complimenten. Maar letterlijk blijven zitten op de krenten.

Spot-licht on!

In 2016 ontving de Gemeente Leudal € 210.399 en in 2017 € 220.102 ter ondersteuning en beloning van mantelzorgers hoewel we eerstens geen ondersteuning alleen 1 mantelzorgmunt geleverd kregen. En het jaar daarvoor de beloofde bioscoopbonnen waar jeugdige mantelzorgers nog steeds zitten op te wachten.

En ging deze blog niet over het “graai-of wachtgeld” van corrupte ambtenaren maar de grijpstuiver voor de keurige mantelzorger: Het Mantelzorg-muntje

Die na een jaar ploeteren tussen school, stage en bijbaantje door volgens Synthese een verwenmoment verdienen. Heel legitiem, maar is Synthese dat ook?

In een fullcolor bedrukte 120 grams brief met nog duurdere folder van de ‘sponsors’ (Que?) in een enveloppe met porto verrijkt, na uiteraard de nodige acquisitie en vergaderkosten besluit Synthese hier een slaatje, ik bedoel een kermisachtige penning te laten slaan.

Te besteden in de volgende dorpskernen van Leudal:

 • Haelen: Koffie met vlaai voor 2 personen
 • Neer: Koffie met een wafel voor 2 personen
 • Roggel: Koffie met iets lekkers voor 2 personen of 7,50 Euro korting
 • Roggel: Slordige 69 cent korting op een fles toiletwater
 • Roggel: Gratis entree in een gaming-center
 • Horn: 1 (zegge één) pannenkoek

 

Doa goan de lempkes oèt

(Ondertiteling: daar gaan de lampjes uit)

En niet 1 activiteit nabij Leudalplein 1. En sedert een jaar of 6 is de Regiotaxi voor ons onbruikbaar. God zij dank heeft het muntje een houdbaarheid van 1 jaar maar drinken kinderen niet gauw koffie en met zijn vieren naar 1 pannenkoek kijken is ook zoiets.

Flashlight!

Wat zeggen de mantelzorgers? Geef mij maar een penning van de kermis als die in onze eigen kern staat! Dan ga ik een keer “prijsschieten” op die brief.

Verkwisten van geld is ook een integriteitsschending. Ik vraag me af wat Leudal mankeert dat men er niet in slaagt 1 echte verwenmoment te organiseren voor kids die mantelzorger zijn als er jaarlijks meer dan 2 ton aan ondersteuning van die doelgroep door het Rijk betaald wordt, en de gemeente een veelvoud van dit budget aan corrupte lieden uitbetaald. Welk signaal geef je daarmee af als bestuurder?

Waarom kan Wijckel een kamp voor kids organiseren? De mantelzorgertjes in Nijverdal naar Avonturenpark Hellendoorn gaan, of zoals die uit Houten een dagje naar de Efteling gaan maar uit Leudal een mantelzorgertje wegens vervoersproblemen niet naar een andere kern?

En rijst de vraag:

 1. Waar gaan die 220.000 Euro mantelzorgondersteuning nu precies aan op?
 2. Wat heeft “Operatie Mantelzorg-Muntje” gekost?
 3. Hoe verklaart u de korting van 69 cent, effectueren van een geniet moment na kopen van een fles toiletwater tbv gratis reclame voor een modebedrijf ten koste van mantelzorgertjes?
 4. Om hoeveel mantelzorgende kinderen gaat het hier in Leudal?
 5. Hoeveel van die mantelzorgende kinderen hebben “Operatie mantelzorgmuntje” daadwerkelijk uitgevoerd?
 6. Hoe gaat u het dit jaar beter doen?

Suggestie

Wethouder Verheul lijkt me een gezellige man.

En hopelijk in het bezit van een ‘groot rijbewijs’.  Zelf ook mantelzorger van een  gehandicapt kind en is uiteraard ook wel eens toe aan een welverdiende ‘break’ inclusief zoon die rolstoel krijgen we er wel in. Ik zie ‘m al zitten. Sturend, *hoink hoink*,  “here we go” in deze bus die we vanmorgen ook voorstelden aan de Wethouder Sociale Zaken Gemeente Weesp.

Be creative too! Maar als het mantelzorgcompliment dit jaar weer een onderwerp van overleg en overhead wordt, raad ik de gemeente aan gewoon wat penningen voor de lokale kermis te kopen of 2 euro over te maken aan de kids met de groeten van Leudal. Dan kopen die wel een 10 pack sinaasappellimonade bij de lokale grutter. Zonder gesputter.

So, How do you roll Richard?

We horen graag wanneer en waar we gaan!

dubbeldekker_27351

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: