doofpot

VIDEO De Zorgwaakhond LIVE! (Updates)

De oproep door Omroep Max

Voor een nieuw programma is MAX is op zoek naar verhalen van mensen die ernstig in de problemen zijn geraakt omdat zij niet, of niet langer, de zorg ontvangen die zij nodig hebben.

Samen willen we het probleem oplossen en de verantwoordelijken om opheldering vragen. Want steeds meer mensen hebben steeds meer zorg nodig. De kosten van de zorg rijzen dan ook de pan uit. En dat levert grote problemen op.

Het is bijna zover!

Op donderdag 21 maart 2019 was Jan Slagter te gast bij Jinek. Omroepbaas Jan Slagter vertelt over zijn nieuwe programma ‘De Zorgwaakhond’ waarin hij zich opnieuw actief inzet voor de problemen in de ouderenzorg.

Bekijk hier de uitzending van Jinek met een voorproefje van het programma de Zorgaakhond, wat 26 maart a.s. live gaat.

 

Dinsdag 26 maart 2019: Aflevering 1

Kijk hier aflevering 1 waarin Jan Slagter de confrontatie aangaat met o.a. Evean en een zorgverzekeraar.

De zorg staat steeds vaker in hoge mate onder druk. Jan Slagter helpt een wanhopige patiënte bij het vergoed krijgen van haar behandeling en confronteert een grote zorginstelling over de grote personeelstekorten.

Een wanhopige patiënte lijdt aan een zeldzame ziekte maar het lukt haar maar niet de juiste behandeling bij haar zorgverzekeraar vergoed te krijgen. Jan Slagter onderzoekt waar het misgaat en confronteert de verantwoordelijke partijen om tot een oplossing te komen.

Ook de raad van bestuur van een grote zorginstelling wordt geconfronteerd. De familie ziet dat hun geliefde de dupe is van het grootste probleem in de zorg: de enorme personeelstekorten. Hoe kan dit grote probleem worden aangepakt?

 

In memoriam: Marcel van de Ven

6190259c-3c80-4924-a7ca-ce21b67f690f

Foto door Jan ( @Ruttes_Melkkoe )

Marcel die gisteren in de 1e uitzending van de Zorgwaakhond door te zien was, – bewoner van de zorginstelling – is een dag daarvoor op 25 Maart overleden. Helaas hebben zijn vrouw en hij niet meer kunnen genieten van oplossingen van de problemen van . Mijn oprechte condoleances Mevrouw van de Ven, ik wens u en uw geliefden veel kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Dinsdag 2 april 2019: Aflevering 2

Wanneer een zware longpatiënt zelf het personeel moet begeleiden en instrueren hoe zuurstofflessen te wisselen, is er wel echt iets aan de hand.

Presentator Jan Slagter zoekt uit hoe dit precies kan en klopt aan bij het bestuur van de zorginstelling.

Verder het verhaal over het vaststellen van een WMO-indicatie in Amsterdam bij cliënten met een progressieve ziekte. Jan klopt aan bij de wethouder om de zaak op te lossen voor een Amsterdamse inwoner.

Heeft u de aflevering gemist dan kunt u die hier alsnog bekijken

In Memoriam: Mijnheer van Ginkel

Mijn heer van Ginkel, die in aflevering 2 te zien was waarbij middels verborgen camera beelden o.a. shockerend duidelijk werd dat hij 40 minuten in paniek zonder zuurstof zat, is inmiddels overleden. Ik wens zijn dochter Stana en de familie veel kracht en liefde toe bij het verwerken van dit afschuwelijke verlies en de traumatiserende ervaringen.

Ik spreek de hoopuit dat eenieder die gezond is, en dit programma ziet beseft dat deze toestanden een voroland zijn voor eenieder. Iedereen wordt oud, of ziek, maar ook handicaps zijn geen keuze. En hoopdat eenieder van u dit soort wantoestanden bespaard blijft.Voor mijnheer van Ginkel kwam verbetering van de zorg en oplossingen te laat.

Dinsdag 9 april – Aflevering 3

Wat doe je als je vader eigenlijk bijna het bed niet uitkomt en communicatie met de instelling steeds moeizamer verloopt? Een wanhopige familie trekt aan de bel bij De Zorgwaakhond. En Jan Slagter windt zich enorm op in de zaak van Justine (blogger van dit blog en op twitter te volgen via @doofpotwmo) , die aan haar huis is gekluisterd en in een langdurig gevecht met de gemeente Leudal is verwikkeld, om voorzieningen te krijgen zodat de kwaliteit van haar leven verbetert en ze actiever kan genieten van haar gezin.

Uitzending gemist? Dan kunt u hier terug kijken

 


Na deze derde aflevering verschenen deze artikelen/uitzendingen in de media:

De Zorgwaakhond zou in ons land toch niet nodig mogen zijn

Lees meer in het Algemeen Dagblad | 10 april 2019


Jan Slagter gaat door met De Zorgwaakhond

AD | 10 april 2019


SBS6 6 Inside interviewt Jan Slagter | 10 april 2019

Klik hier voor de video


Zorggroep Apeldoorn deelt medische gegevens van cliënt Casa Bonita uit aan familie van medebewoners

Na exposé door Jan slagter en de Zorgwaakhond!

Lees hier het hele artikel in ‘De Stentor’


Na uitzending door @OmroepMax @Jan_Slagter die het schandalige en onmenselijke beleid in ‘Casa Bonita’ bloot gelegd heeft

https://www.destentor.nl/apeldoorn/zorggroep-apeldoorn-deelt-medische-gegevens-van-client-casa-bonita-uit-aan-familie-van-medebewoners~a39444b8/ #zorgwaakhond @harrydewintertv

Aflevering 4 – Dinsdag 16 april, NPO1 om 21:25 uur

Wanneer zijn zoon niet de zorg krijgt waar hij recht op heeft en het niet meer lukt om tot een goed gesprek te komen, trekt vader Gerard aan de bel bij de redactie van De Zorgwaakhond. Jan Slagter probeert tot een oplossing te komen in deze ingewikkelde zaak. En Jan pakt de zaak aan van de 23-jarige Rowena die op de wachtlijst in de GGZ staat, net als bijna 90.000 anderen. Zo’n 188 dagen moest zij wachten op een intakegesprek bij de instelling en nog steeds is de behandeling niet gestart. Jan zoekt de partijen op en luidt de noodklok.

 

@doofpotwmo (deze blogger) & de queste in Leudal: Live op 9 april a.s.

Update 22 maart 2019 door @doofpotwmo

Zoals enigen onder jullie weten ben ik ruim een jaar door Omroep Max gevolgd in mijn queste naar zorg en voorzieningen in de Gemeente Leudal. De Gemeente vond dit niet erg grappig zoals ook bleek tijdens de laatste rechtzaak waar de teamleider WMO een misplaatste opmerking maakte dat Argonaut mij niet wilde indiceren door die media aandacht van Omroep Max.

Totale incoherente nonsens want in die maand was er nog een strikt embargo op de uitzending en opnames en kon Argonaut dit niet eens weten. De enigzins wanhopige poging mij als medialoeder af  te schilderen hielp dan ook niet echt aangezien de rechter zo spontaan reageerde dat het leuk was een zometeen bekende nederlander in de zaal te hebben waarna ik zei twee toch, Kevin Wevers aankijkende die al ruim bekend is in de media en daarbuiten vanwege zijn prestaties die ook tijdens de zitting van 18 februari jl weer alom te prijzenswaardig te noemen waren. We zijn in alle zaken tot positieve afspraken gekomen, zij het dat Leudal daar tot op heden 22 mei 2019 niets mee gedaan heeft. Geen besluit inzake meer zorg en de overige zaken zijn ook niet afgerond. Dit wordt dus vervolgd!

Maar enfin, op 9 april a.s. zullen de resultaten van vele filmsessies en interviews over de gang van zaken hier in Leudal nationaal op de buis gaan. Zegt ’t voort!

Meer over het nieuwe programma De Zorgwaakhond

Bron: Pers Omroep Max

Vanaf dinsdag 26 maart is het nieuwe programma De Zorgwaakhond wekelijks bij MAX te zien om 21.25 uur op NPO 1. De zorg staat steeds vaker in hoge mate onder druk. Dat is niet alleen het gevolg van politieke besluitvorming, maar ook van de keuzes van zorgverstrekkers en van de steeds groter wordende invloed van zorgverzekeringen. Wat is er waar van verhalen die rondgaan over misstanden in de zorg? Jan Slagter onderzoekt waar het misgaat in het hedendaagse zorgstelsel en confronteert de verantwoordelijke partijen om tot een oplossing te komen.

Al jaren wordt er structureel bezuinigd in de zorg. Steeds vaker ervaren we dat de zorg in zeer hoge mate onder druk staat. En dat ligt niet alleen aan de politieke besluitvorming, maar ook aan de keuzes die zorgverstrekkers maken en de steeds groter wordende invloed van de zorgverzekeringen. Maar hoe staat het ervoor met de patiënt die afhankelijk is van goede zorg? Patiënten zijn vaak de dupe en daarmee ook hun familie en mantelzorgers. Dat geldt óók voor de mensen op de werkvloer; de zogenaamde ‘handen aan het bed’. Er zijn wachtlijsten, is een personeelstekort en een hoge werkdruk: allemaal factoren die kunnen leiden tot grote problemen.

We kennen allemaal de verhalen over patiënten die te lang in bed liggen, wiens dagelijkse douchebeurt is omgezet naar een wekelijkse en patiënten die voor hun welzijn afhankelijk zijn van een mantelzorger met een overvolle agenda. Wat is er waar van verhalen die rondgaan over al die misstanden in de zorg? Wat betekenen al die nieuwe veranderingen voor de patiënt? Hoe reageren de verantwoordelijken als zij onverwachts geconfronteerd worden met allerlei zaken die niet blijken te kloppen?

In De Zorgwaakhond begeeft Jan Slagter zich in de vaak ondoordringbare gangen van het hedendaagse zorgstelsel. In elke aflevering worden twee zaken aan de orde gesteld die staan voor een groter probleem in de zorg, zoals bureaucratie of te weinig handen aan het bed en de consequenties daarvan. Met behulp van een verborgen camera of audio-opnames wordt blootgelegd waar het misgaat in de zorg. Jan Slagter confronteert de verantwoordelijke partij en probeert tot een oplossing te komen.

De Zorgwaakhond (4 afleveringen)
Vanaf dinsdag 26 maart
Wekelijks om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Jan Slagter
www.MAXVandaag.nl

sharingcaring

 

%d bloggers liken dit: