VIDEO De Zorgwaakhond gaat LIVE!

 

De oproep door Omroep Max

Voor een nieuw programma is MAX is op zoek naar verhalen van mensen die ernstig in de problemen zijn geraakt omdat zij niet, of niet langer, de zorg ontvangen die zij nodig hebben.

Samen willen we het probleem oplossen en de verantwoordelijken om opheldering vragen. Want steeds meer mensen hebben steeds meer zorg nodig. De kosten van de zorg rijzen dan ook de pan uit. En dat levert grote problemen op.

Het is bijna zover!

Op donderdag 21 maart 2019 was Jan Slagter te gast bij Jinek. Omroepbaas Jan Slagter vertelt over zijn nieuwe programma ‘De Zorgwaakhond’ waarin hij zich opnieuw actief inzet voor de problemen in de ouderenzorg.

Bekijk hier de uitzending van Jinek met een voorproefje van het programma de Zorgaakhond, wat 26 maart a.s. live gaat.

@doofpotwmo & de queste in Leudal: Live op 9 april a.s.

Update 22 maart 2019 door @doofpotwmo

Zoals enigen onder jullie weten ben ik ruim een jaar door Omroep Max gevolgd in mijn queste naar zorg en voorzieningen in de Gemeente Leudal. De Gemeente vond dit niet erg grappig zoals ook bleek tijdens de laatste rechtzaak waar de teamleider WMO een misplaatste opmerking maakte dat Argonaut mij niet wilde indiceren door die media aandacht van Omroep Max.

Totale incoherente nonsens want in die maand was er nog een strikt embargo op de uitzending en opnames en kon Argonaut dit niet eens weten. De enigzins wanhopige poging mij als medialoeder af  te schilderen hielp dan ook niet echt aangezien de rechter zo spontaan reageerde dat het leuk was een zometeen bekende nederlander in de zaal te hebben waarna ik zei twee toch, Kevin Wevers aankijkende die al ruim bekend is in de media en daarbuiten vanwege zijn prestaties die ook tijdens de zitting van 18 februari jl weer alom te prijzenswaardig te noemen waren. We zijn in alle zaken tot positieve afspraken gekomen, zij het dat Leudal daar tot op heden 22 mei 2019 niets mee gedaan heeft. Geen besluit inzake meer zorg en de overige zaken zijn ook niet afgerond. Dit wordt dus vervolgd!

Maar enfin, op 9 april a.s. zullen de resultaten van vele filmsessies en interviews over de gang van zaken hier in Leudal nationaal op de buis gaan. Zegt ’t voort!

Meer over het nieuwe programma De Zorgwaakhond

Bron: Pers Omroep Max

Vanaf dinsdag 26 maart is het nieuwe programma De Zorgwaakhond wekelijks bij MAX te zien om 21.25 uur op NPO 1. De zorg staat steeds vaker in hoge mate onder druk. Dat is niet alleen het gevolg van politieke besluitvorming, maar ook van de keuzes van zorgverstrekkers en van de steeds groter wordende invloed van zorgverzekeringen. Wat is er waar van verhalen die rondgaan over misstanden in de zorg? Jan Slagter onderzoekt waar het misgaat in het hedendaagse zorgstelsel en confronteert de verantwoordelijke partijen om tot een oplossing te komen.

Al jaren wordt er structureel bezuinigd in de zorg. Steeds vaker ervaren we dat de zorg in zeer hoge mate onder druk staat. En dat ligt niet alleen aan de politieke besluitvorming, maar ook aan de keuzes die zorgverstrekkers maken en de steeds groter wordende invloed van de zorgverzekeringen. Maar hoe staat het ervoor met de patiënt die afhankelijk is van goede zorg? Patiënten zijn vaak de dupe en daarmee ook hun familie en mantelzorgers. Dat geldt óók voor de mensen op de werkvloer; de zogenaamde ‘handen aan het bed’. Er zijn wachtlijsten, is een personeelstekort en een hoge werkdruk: allemaal factoren die kunnen leiden tot grote problemen.

We kennen allemaal de verhalen over patiënten die te lang in bed liggen, wiens dagelijkse douchebeurt is omgezet naar een wekelijkse en patiënten die voor hun welzijn afhankelijk zijn van een mantelzorger met een overvolle agenda. Wat is er waar van verhalen die rondgaan over al die misstanden in de zorg? Wat betekenen al die nieuwe veranderingen voor de patiënt? Hoe reageren de verantwoordelijken als zij onverwachts geconfronteerd worden met allerlei zaken die niet blijken te kloppen?

In De Zorgwaakhond begeeft Jan Slagter zich in de vaak ondoordringbare gangen van het hedendaagse zorgstelsel. In elke aflevering worden twee zaken aan de orde gesteld die staan voor een groter probleem in de zorg, zoals bureaucratie of te weinig handen aan het bed en de consequenties daarvan. Met behulp van een verborgen camera of audio-opnames wordt blootgelegd waar het misgaat in de zorg. Jan Slagter confronteert de verantwoordelijke partij en probeert tot een oplossing te komen.

 

De Zorgwaakhond (4 afleveringen)
Vanaf dinsdag 26 maart
Wekelijks om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Jan Slagter
www.MAXVandaag.nl

 

sharingcaring

 

%d bloggers liken dit: