doofpot

Raadslid Leudal: Onafhankelijke klachteninstantie nodig

Er moet een nieuwe, onafhankelijk opererende klachteninstantie komen die oordeelt over klachten van burgers over het optreden van de gemeente Leudal.

Bron: De Limburger | Door Kitty Borghouts | 13 Aug 2017

Dat voorstel doet gemeenteraadslid Thieu Wagemans (Ronduit Open) in een brief aan zijn collega-raadsleden. Voor Wagemans, die zegt hier al tien jaar lang op aan te dringen, is de maat vol. “Met grote regelmaat ben ik benaderd door burgers die zich niet correct behandeld voelen door de gemeente.”

Het gaat volgens hem om lange afwikkelingstermijnen van brieven en verzoeken, gebrek aan onderlinge samenwerking in het gemeentehuis en soms om bureaucratische, arrogante, onfatsoenlijke of intimiderende houding van medewerkers richting burgers.

Durven niet
Veel burgers durven volgens het raadslid niet te klagen bij de gemeente, omdat ze afhankelijk zijn van de medewerkers voor de afhandeling van hun aanvragen of verzoeken. De beroep- en bezwaarprocedure is niet geschikt voor dit soort klachten, zegt Wagemans, omdat die vooral naar de juridische aspecten kijkt.

Het raadslid wil dat er een onafhankelijk opererend klachtenorgaan komt. Dat zou ofwel uit gemeenteraadsleden kunnen bestaan, ofwel uit een groep burgers. Wagemans wil het onderwerp in de eerstkomende raadsvergadering bespreken.

(einde artikel)


 

Lees de volledige standpunten op de website van Ronduit Open

 

Open brief aan Thieu Wagemans, fractievoorzitter Ronduit Open

 

 

 

sharingcaring

%d bloggers liken dit: