doofpot

Leudal Sociaal schrikt van Limburgse cijfers eenzaamheid

LEUDAL – De fractie Leudal Sociaal heeft met schrik kennisgenomen van de cijfers over eenzame volwassenen en ouderen in Limburg.

Bron: Leudal Nieuws | 29 Sept 2017

De eenzaamheid onder de Limburgse bevolking is de afgelopen jaren toegenomen. Recent stelde de fractie al vragen over de rol van Synthese, die op de site van de gemeente en in de beschikbare informatiefolders volgens Leudal Sociaal onduidelijk wordt weergegeven.

 

Kleine moeite


De fractie ziet het als een kleine moeite om het advies van de Rekenkamer, om Synthese makkelijker vindbaar te maken op de site en in de folder, uit te voeren. Raadslid Flinsenberg verwacht dan ook snel actie van de verantwoordelijke wethouder. Eenzame volwassen en ouderen zijn vaak moeilijk te vinden en te bereiken zijn, zegt hij. ‘Uit onderzoek van de rekenkamer is gebleken dat er andere gemeentes zijn, die wel al passende oplossingen gevonden hebben om deze mensen te bereiken. De Rekenkamer adviseert het college te gaan informeren bij deze actieve gemeentes, zodat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden. Maar tot onze verbazing speelt het college de vraag terug naar de rekenkamer, door daar te informeren naar voorbeelden. Zo ontstaat er een patstelling, waardoor we bezorgd zijn dat er niks gebeurt op dit punt.’

 

Aan de slag


Leudal Sociaal kreeg noch van de wethouder, noch van de rekenkamer antwoord over wie hier mee aan de slag zal gaan. Flinsenberg vraagt dan ook aan de wethouder om hier alsnog per direct werk van te gaan maken. Bovendien wil hij weten of de wethouder concrete cijfers, of zicht heeft op de mate van eenzaamheid onder volwassenen en ouderen binnen Leudal.


 

 

Ook shoquerend: Cijfers over zorgmijding Limburg

Klik op de afbeelding om meer te lezen en meer infographics te bekijken

 

 

sharingcaring

%d bloggers liken dit: