doofpot

Leert Leudal zelf ook van de Workshop Keukentafelgesprek?

Onder “Populaire Onderwerpen” op de site van Leudal een aankondiging voor een “Workshop” Keukentafelgesprek. Beste politiek en bestuurlijk Leudal, ik raad met klem aan te gaan en elke WMO medewerker er verplicht heen te sturen zodat ze geïnformeerd worden over  hoe het wel hoort.

Aldus de site:

Hoe bereid je een keukentafelgesprek met de gemeente goed voor? Daarvoor is er de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’, dat door heel Nederland plaatsvindt. Deze is ontwikkeld door programma Zorg Verandert, in samenwerking met Per Saldo en Ieder(in).

De workshop zal plaatsvinden op 18 april a.s. van 10.00 -16.00 uur in het gemeentehuis, Leudalplein 1 in Heythuysen. Deelname is gratis, inclusief lunch.
Wilt u graag deelnemen dan kunt u zich tot 11 april aanmelden bij Synthese via email info@synthese.nl of telefonisch via 0475-74 51 38.

Clientondersteuning… een recht waar je lang op kan wachten in Leudal
Betekent deze workshop dat u in de toekomst nu daadwerkelijk keukentafelgesprekken gaat houden? En de mensen gaat adviseren Onafhankelijke Clientondersteuning te bieden conform de wet- en regelgeving van de WMO 2015?

De cliëntondersteuning is vanaf 2015 volledig gedecentraliseerd. De Wmo 2015 bepaalt dat gemeenten onafhankelijke cliëntondersteuning moeten bieden. Het moet gratis zijn, levensbreed, onafhankelijk en in het belang van de cliënt. Voor gemeenten betekende dit een herijking van hun beleid voor cliëntondersteuning.

Zelftest voor Gemeenten….
Maar geen paniek Leudal.

Op de website van de VNG staat een zelftest zodat u nog snel enig zelfonderzoek verrichten. U heeft daarnaast nog ruim de tijd tot 18 april a.s. om  uw huidige werkwijze eens te screenen en kennis van hoe het wel hoort bij te spijkeren voor de workshop door Zorg Verandert/Per Saldo en/of Ieder(in) plaatsvindt.

Aanvraag keukentafelgesprek
Nu u ‘werk’ lijkt te maken van keukentafelgesprekken mag ik aannemen dat mijn volgende uitnodiging hiertoe wel gaat honoreren?

Inclusief echt onafhankelijke cliëntondersteuning na mij deze al sedert 2015 te ontzeggen? Of opzettelijk een niet onafhankelijk MEE-detachée meebrengt en dan jokt over haar niet. onafhankelijke status binnen uw WMO-team? Foei foei. Zelfs de regiodirecteur van het mee was er niet bepaald van geporteerd.

Aangezien de Gemeente Leudal mijn berichten totaal niet beantwoordt verzoek ik deze blogpost maar als aanvraag aan te merken en wordt delen op prijs gesteld om er zeker van te zijn dat de Gemeente Leudal dat 14e verzoek niet ook weer in de doofpot stopt.

 

%d bloggers liken dit: