doofpot

Kamerbrief over Brede voortgang onafhankelijke clientondersteuning Wmo-Wlz (27-06-2017)

Zolang ik als “cliënt” van de doelgroep onterecht 3 motivaties na intake moet schrijven om überhaupt de “basisvoorzieningen” cliëntondersteuning te verkrijgen, daarna geconfronteerd wordt met een totaal ondeskundige ondersteuner, pas 8 weken en 1 klaagschrift verder een andere ondersteuner aan het bed gà krijgen, valt er nog veel werk te verrichten voor we van voortgang kunnen spreken.

Hoewel in de praktijk er nog weinig terecht komt van wèrkelijk onafhankelijke cliëntondersteuning, het aanbod niet zo divers is als verondersteld wordt, de invulling na kanteling feitelijk al omgekiept is. Incompentie hoogtij viert onder zowel aanbieders als vooral gemeenten zelf, de veronderstelde “kennis” om te janken is. En Gemeenten nog maar al te vaak, niet pro-actief  maar zelfs vooral geheel gèèn ondersteuning aanbieden, doet Van Rijn toch een wishful schot voor de boeg over “voortgang”….

Bron: Rijksoverheid

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) informeert de Tweede Kamer over de Brede voortgang onafhankelijke clientenondersteuning Wmo-Wlz.

Download hier het kamerstuk | PDF | 156 k | 27-06-2017

%d bloggers liken dit: