doofpot

Na drie jaar kan Ed Warnar weer douchen

Note van @doofpotwmo: Dit verhaal uit de Gelderlander sprak mij bijzonder aan omdat ik zelf al 5 jaar vecht voor menswaardige voorzieningen om te kunnen douchen.

DOETINCHEM – ,,Een warme douche nemen.” Dat is het allereerste dat Ed Warnar gaat doen zodra de zorgunit is aangesloten die donderdagochtend in zijn tuin in Doetinchem is geplaatst. ,,Heerlijk lijkt me dat. Daar kijk ik het meest naar uit .”

 

 

Dat is niet verwonderlijk. De bedlegerige Doetinchemmer (50) heeft meer dan drie jaar op de zorgunit (slaapkamer en sanitair) moeten wachten. Omdat hij de trap niet meer op kan, werd hij noodgedwongen in de keuken gewassen en sliep hij in de huiskamer.

 

Het heeft allemaal zo lang geduurd omdat de gemeente Doetinchem zijn aanvraag voor een zorgunit in 2014 afwees  en een corrigerende uitspraak van de beroepscommissie naast zich neerlegde. Daarop stapte Warnar naar de rechter. Nadat een deskundige op verzoek van de rechtbank de zaak had onderzocht, kreeg Warnar eindelijk definitief gelijk: plaatsing van een zorgunit is in zijn situatie de beste oplossing en Doetinchem moet die betalen.

 

Donderdag was dan eindelijk het moment daar dat de firma Hodes uit Enschede de op maat gemaakte unit kwam leveren. ,,Toen die in de takels hing, was dat wel een emotioneel moment”, zegt Eds vrouw Esther. Ook Ed is heel blij dat het lange wachten eindelijk voorbij is. ,,De unit ziet er prachtig uit. Vrijdag is alles aangesloten en kan ik er in slapen. En douchen!”

Ed Warnar (op de rug gezien) bekijkt de nieuwe zorgunit die zojuist in zijn achtertuin is geplaatst.

Ed Warnar (op de rug gezien) bekijkt de nieuwe zorgunit die zojuist in zijn achtertuin is geplaatst. © Esther Warnar
%d bloggers liken dit: