doofpot

Datalek jeugdzorg bij gemeente Purmerend

Noordhollands Dagblad |20 juli 2017

Door een menselijke fout bij de gemeente Purmerend zijn privégegevens van kinderen met geestelijke problemen beland op een server die toegankelijk was voor alle ambtenaren van de gemeente. De gemeente heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, meldt Het Parool.

 

Het gaat om namen van Purmerendse kinderen, hun burgerservicenummers en gedeclareerde bedragen voor behandelingen. Het duurde drie maanden voordat het datalek aan het licht kwam. Informatie over ziektebeelden en klachten was niet voor alle ambtenaren inzichtelijk.

De gegevens waren alleen bestemd voor ambtenaren die zorgdragen voor de financiële afwikkeling van behandelingen. De gemeente Purmerend kan niet nagaan hoeveel medewerkers informatie onder ogen hebben gekregen die niet voor hen was bestemd.

%d bloggers liken dit: