doofpot

Belangrijke zinnen per ongeluk geschrapt in brief Regiotaxi

Bron: TV Enschede FM | 25 juli 2017

“Waarom niet open en eerlijk uitgelegd dat de gemeente een fout heeft gemaakt?”, reageert Annelies Futselaar van de SP. “Misleidend”, zegt Margriet Visser van EnschedeAnders over de gemeentelijke brief die gebruikers van de Regiotaxi in de afgelopen dagen kregen.

In het schrijven probeert de gemeente uit te leggen dat de toeslag voor ritten die laat worden geboekt tijdelijk op kosten van de gemeente komen. Sinds 1 juli rekent de Regiotaxi 3 euro per rit (6 euro voor een retour) extra als de gebruiker later dan 21.00 uur de dag ervoor de rit heeft besteld. Die maatregel is genomen zodat chauffeurs een beter en efficiënter rijschema krijgen.

‘In de bijlage leggen wij u uit waarom we deze maatregel toch hebben moeten nemen’, schrijft de gemeente. Over die zin vallen de politici. De maatregel is immers nog niet genomen. De toeslag is weliswaar met Taxi Brookhuis afgesproken in de Twentse aanbesteding voor de Regiotaxi, maar veel gemeenten moeten eerst hun beleid aanpassen om het juridisch mogelijk te maken de toeslag te innen. Enschede kwam daar achter nadat gebruikers eind juni al op de hoogte waren gesteld van de toeslag. De gemeenteraad moet eerst met het nieuwe beleid akkoord gaan.

Futselaar en Visser vinden ook de rest van de brief onduidelijk. Volgens de gemeente is deze brief juist bedoeld om vragen die inwoners over het gebruik en de kosten van de Regiotaxi hebben te beantwoorden. “Helaas zijn er bij het redigeren twee zinnen weggevallen in de definitieve versie van de brief”, laat een gemeentewoordvoerster weten. “Daarin stond dat de gemeenteraad nog een besluit moet nemen over de toeslag en dat de gemeente tot half oktober de kosten voor haar rekening neemt.” Dat zou Enschede tussen 40.000 en 60.000 euro kosten.

SP en EnschedeAnders stemmen in oktober in elk geval tegen de toeslag. Futselaar zegt het onacceptabel te vinden dat gebruikers van deRegiotaxi extra in de portemonnee worden getroffen.

Credits/Source: © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Emiel Muijderman

%d bloggers liken dit: