doofpot

Harderwijk Onderzoek WMO: Het is maar hoe je de vragen stelt!

Bron: Het Kontakt Harderwijk | 28-7-2017 | Lezerscolumn door CG Foppen

Ik wil graag reageren op het onderzoek naar de klant tevredenheid van de W.M.O.

Het is maar net hoe je de vragen stelt in een onderzoek.

Bijvoorbeeld, bij ons is de traplift vervangen om dat hij versleten zou zijn.

Als je dan vraagt of de traplift goed bevalt dan word dat bevestigend beantwoord, als je vraagt of de traplift iets toevoegt aan de manier van leven dan is dat zo.

MAAR dan blijkt dat de traplift onnodig is vervangen, en er dus onnodig een eigen bijdrage betaald moet worden.

En dan blijkt dat de liftfabrikant de gemeente opgelicht heeft door de traplift af te keuren terwijl die nog in goede staat verkeerde, er zijn op dezelfde datum, door dezelfde monteur twee onderhoudsbonnen gemaakt.

Op de eerste onderhoudsbon is de traplift in goede staat, op de tweede onderhoudsbon is de traplift versleten.

En als je dan verhaal gaat halen bij de W.M.O. dan gebeuren er dingen die je niet voor mogelijk houd.

Zoals verkeerde informatie aanleveren bij de bezwaarcommissie, informatie en dossierstukken achterhouden bij de zitting van de bezwaarcommissie en ook bij de zitting van de klachtencommissie, geen afspraak kunnen krijgen bij de wethouder, een wethouder die niet reageert op brieven waarvan zeker is dat ze wel zijn aangekomen,en zo kan ik nog wel even doorgaan, het is ongeveer een kg papier geworden

Nu is het zo dat ik behoorlijk mondig ben, maar hoeveel mensen kunnen dat niet, en hoe vaak gaat het mis, ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik de enige ben waar het mis gaat.

En hoe vaak zal de Trapliftfabrikant onnodig een traplift afkeuren.

De gemeente heeft ons inmiddels deels schadeloos gesteld voor wat betreft de eigen bijdrage, maar heeft niets ondernomen tegen de trapliftfabrikant, sterker nog, het kontrakt is gewoon weer verlengd

Ik zou graag willen weten of er meer mensen met dergelijke ervaringen zijn in Harderwijk of Ermelo. Voor diegene die belangstelling heeft, ik heb alle dossierstukken in mijn bezit.

Door C.G. Foppen

%d bloggers liken dit: