doofpot

Vervoerder RMC laat gehandicapt stel uren wachten, AT5 verslaggever brengt hen thuis

Note van @doofpotwmo: Beste mensen, dit zijn echt géén uitzonderingen. Dit artikel sprak mij aan omdat ik ooit met 2 toen nog kleine kinderen in mijn rolstoel 5 uur in Amsterdam heb gestaan en de reis naar Limburg 7 uur duurde. Deze praktijken spelen zich overal in NL al 15 jaar in het collectieve regionale- èn bovenregionale vervoer af. Tijd om een standpunt in te nemen : Deel dit nieuws & deel je verontwaardiging! Niemand, en zeker geen hulpbehoevenden horen in de kou gezet te worden,


 

Diana Tijtel en Gerard Konijn uit Zuidoost stonden vannacht uren te wachten op het Anton de Komplein. Ze zouden na een bezoek aan Kwaku weer opgehaald worden door het aanvullend openbaar vervoer, maar de taxi van vervoerder RMC kwam niet opdagen.

Bron AT5 | Echt Amsterdams Nieuws | 31 juli 2017

Ze zouden om half tien ’s avonds komen, maar om twaalf uur was er nog niemand. ‘Ik heb weer boos opgebeld en krijg te horen dat het tussen twaalf en kwart over twaalf wordt. Niemand anders kan ons meenemen met onze scootmobiel.’

Diana en Gerard hebben vaker problemen met de nieuwe vervoerder Rotterdamse Mobiliteit Centrale, kortweg RMC. ‘Ze komen vaak niet op tijd. Als je voor twaalf uur een taxi besteld, dan komen ze om half drie.’

Lees ook: Aangepast vervoer chaos met nieuwe vervoerder: ouderen wachten urenlang op een taxi

RMC heeft sinds begin deze maand het aanvullend openbaar vervoer overgenomen van Connexxion. Sindsdien stromen de klachten binnen. De taxi’s komen vaak te laat en een rit blijkt soms duurder dan eerst. Daarbij is de service volgens de gebruikers verslechterd.

Roy Ristie van D66 in Zuidoost ziet vaker dat ouderen staan te wachten op RMC. ‘Het blijkt toch dat er in toenemende mate heel veel mensen klagen over het vervoer waar ze recht op hebben.’

Lees ook: Nieuw bedrijf dat nu aanvullend vervoer doet in de stad is veel duurder

Als het aan Diana ligt stopt de gemeente met de samenwerking met RMC. ‘De gemeente moet gewoon een beter vervoersbedrijf nemen voor mensen met een handicap zoals wij.’

RMC zegt in een reactie dat er dit weekend ‘capaciteitsproblemen’ waren. ‘We hebben mensen eerder aangegeven dat we later zouden zijn’, zei een woordvoerder.

Een verslaggever van AT5 heeft de twee uiteindelijk thuisgebracht. 

%d bloggers liken dit: