doofpot

Klachtenregen: Grote onvrede over regiotaxi Haaglanden

Foto: Een regiotaxi, archieffoto ter illustratie. © FOTOBURO FRED NIJS

Het regent klachten over de Regiotaxi Haaglanden. Klanten ergeren zich aan zeer lange wachttijden en niet altijd komt een geschikte taxi voorrijden.

Gebruikers van de Regiotaxi Haaglanden werden afgelopen maanden dikwijls úren te laat opgehaald. Ook liepen de telefonische wachttijden om een taxi te bestellen hoog op en kwamen verkeerde taxi’s voorrijden.

,,Bij een inwoner die op een rolstoel is aangewezen en expliciet vraagt om een taxibus, staat tóch een gewone taxi voor de deur”, briest Peter Duijsens, fractievoorzitter van de partij Westland Verstandig. Volgens hem hebben de incidenten niets te maken met een nieuw reserveringssysteem. ,,De Regiotaxi heeft de zaak structureel niet op orde.”

Sommige vervoerders kampen met te weinig personeel.

~ Woordvoerder gemeente Delft

De taxiritten van de Regiotaxi Haaglanden – waarvan de Metropoolregio Den Haag Rotterdam de opdrachtgever is – worden uitgevoerd door Connexxion (Den Haag, Zoetermeer), De Roo Taxi (Westland) en Deltax (Delft). Regiotaxi Haaglanden is voor iedereen beschikbaar, maar is speciaal ingericht voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.

Woordvoerders van de betrokken gemeenten laten weten dat alle geregistreerde klachten die bij hen binnenkomen via telefoon, mail of brief bij de Metropoolregio bekend zijn. Een deel van de problemen zou volgens een woordvoerder van de gemeente Delft te maken hebben met de bedrijfsvoering van de vervoerders. ,,Sommigen kampen met te weinig personeel. Daarnaast veroorzaakt toenemende verkeersdrukte in de regio vertragingen.”

Keukentafel

Aan de keukentafel wordt gezocht naar oplossingen

~Woordvoerder gemeente Delft

Volgens De Roo Taxi in Westland gaat het ook vaak mis door slechte communicatie tussen de centrale en de vervoerders. Marco de Roo: ,,Wij ontvangen dan een intake van een klant, waar niet eens een telefoonnummer bijstaat. Zo kunnen we mensen ook niet bellen als we later zijn. Ook zaken als een grotere rolstoel staan niet vermeld. Het mag allemaal wel wat specifieker.”

Cliënten die vaak klachten indienen worden bezocht. ,,Aan de keukentafel wordt gezocht naar oplossingen”, meldt een woordvoerder van de gemeente Delft.

Klachten in Den Haag met betrekking tot de stiptheid heeft de MRDH inmiddels opgenomen met de vervoerder. ,,Zij nemen hiervoor maatregelen”, aldus de gemeente Den Haag.

%d bloggers liken dit: