doofpot

Almelo: Bejaarde radeloos na diefstal scootmobiel

Een soortgelijk scootmobiel is gestolen van een man uit Almelo. © Orthocar

ALMELO – Een 73-jarige man is ten einde raad: zijn scootmobiel is afgelopen dinsdag tussen 13.00 en 13.30 uur gestolen. Hij had zijn vervoermiddel van het merk Orthocar, gestald bij de ingang van de C&A aan het Marktplein.

Toen hij terugkwam, bleek zijn karretje verdwenen. Het exemplaar is zwart met donkerblauw, heeft een mandje voorop, op de zitting lag een felblauw kussen en achterop stond een houten loopstok en een paraplu. De man is afhankelijk van zijn scootmobiel.
De politie doet onderzoek naar de diefstal, en roept getuigen op om zich te melden.

 


Enige dagen eerder: Invalide beroofd van zijn handbike in Alphen aan den Rijn

Handbike gestolen in winkelcentrum De Baronie

Woensdag 2 augustus is er zogenaamde handbike gestolen in winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn. De politie is nu op zoek naar getuigen en meer informatie over de diefstal.

Een handbike is een soort fiets die kan worden voortgestuwd door met de handen te ‘trappen’. De gestolen handbike is van een mindervalide man, die de ‘fiets’ aan zijn rolstoel koppelt als mobiliteitshulpmiddel.

De man heeft de handbike tussen 19.00 en 20.00 uur voor de Primera in het winkelcentrum geplaatst. Bij terugkomst bleek het hulpmiddel te zijn weggenomen. “U zult begrijpen dat de fiets voor hem van grote waarde is. Wij vragen uw hulp met het terugvinden van de fiets”, zo meldt de politie op haar Facebookpagina.

De politie verzoekt getuigen of mensen die meer informatie hebben over de handbike om contact op te nemen via 0900-8844.

%d bloggers liken dit: