doofpot

Einde boodschapshuttle ramp voor ouderen in Badhoevedorp

Bron: Hart van Nederland | 2 Aug 2017

Peter en Linda van Rijn startten 2,5 jaar geleden de boodschapshuttle in Badhoevedorp. De bus rijdt ouderen drie keer per week van en naar de supermarkt, maar moet nu noodgedwongen stoppen.

Het stel begon het initiatief om mensen gelukkig te maken met betaalbaar vervoer. “We zagen mensen met rollators soms een half uur tot drie kwartier wachten bij de lokale supermarkt tot ze werden opgehaald. Wij dachten toen: ‘we gaan ervoor, dit kan zo niet langer’.”

Dit bleek gelijk een succes en Peter en Linda wisten ook gelijk een goede band op te bouwen met de mensen die ze vervoeren. Maar ze kunnen het hoofd financieel niet langer boven water houden. Ze hadden gehoopt op een deal met de gemeente, zodat de vervoerskosten (deels) betaald zouden worden. Dat is niet gelukt.

Gemeente: goed idee, maar we kunnen niet helpen

De gemeente Haarlemmermeer laat weten blij te zijn met dergelijke particuliere initiatieven die bijdragen aan een sociale samenleving. Maar zegt gebonden te zijn aan bepaalde voorwaarden die gelden vanuit de overheid.

“Dit project rijdt voor een bredere doelgroep dan alleen maar mensen die een WMO-indicatie hebben. Het WMO-budget kunnen we alleen geven aan mensen die daar een indicatie voor hebben, dus daar kunnen we niet uit putten”, laat de gemeente weten aan Hart van Nederland. “Ze hebben verder nooit subsidie aangevraagd en hebben dus ook nooit subsidie gekregen.”

Bekijk hier de video van Hart van Nederland

%d bloggers liken dit: