doofpot

Kankerpatiënt op scootmobiel expres van fietspad gereden

Ik dacht dat het een geintje was, dat ze teveel televisie hadden gekeken.’’ FOTO HOGE NOORDEN/JACOBVANESSEN

LC | 9 Aug 2017

Marton Oomen uit Vrouwenparochie mijdt met zijn scootmobiel voorlopig de Spoordijk. Daar reden jongens de gehandicapte kankerpatiënt maandag expres van het fietspad.

Vooropgesteld: hij heeft er niets aan over gehouden. Maar de 73-jarige Vrouwbuurtster had natuurlijk de schrik flink te pakken.

Het was mooi weer die maandagochtend. Voordat zijn vrouw Anneke het middageten klaar had, kon Marton Oomen nog net even een ommetje maken. ,,Een ritje van een kilometer of vier.’’

Vanuit Vrouwenparochie koerste hij richting Alde Leie. Zo’n 200 meter voor het einde van de Spoordijk zag hij een groepje jongens naderen.

Tegen de boom

,,Zullen wij die oude lul er even afrijden’’, hoorde hij hen zeggen. ,,Ik dacht dat het een geintje was, dat ze te veel televisie hadden gekeken’’, zegt Oomen. Maar het bleek hun menens te zijn. Omdat de groep niet aan de kant ging, besloot hij zelf maar uit te wijken.

Oomen raakte van het asfalt in de berm, viel uit zijn scootmobiel, rolde meermalen over de kop om meters lager tegen een boom, vlak voor het water, tot stilstand te komen. ,,Of ik geduwd ben, weet ik niet meer.’’

De Vrouwbuurtster hoorde het groepje gierend van de lach zijn weg vervolgen. Het was hun gelukt, joelden ze tegen elkaar.

Ruim een half uur lag Oomen opgekruld tegen de stam van de boom. Dat weet hij zo precies, omdat de accu van zijn scootmobiel na dertig minuten automatisch uitgaat.

Zichzelf uit zijn benarde positie helpen, ging niet. Oomen lijdt aan kanker, is uitbehandeld. Hij heeft een tumor in zijn ruggenmerg en kan daardoor het ene been niet en het andere moeilijk bewegen. Ook ontbreekt het hem aan kracht in zijn armen.

Gered door omstanders

Toen hij fietsers hoorde naderen, riep hij om hulp. De man en de vrouw, die net twee weken in Vrouwenparochie bleken te wonen, ontfermden zich over hem en waarschuwden de hulpdiensten. Die takelden hem onderuit de berm.

Hun aanbod hem thuis te brengen, sloeg hij af. Oomen wilde de volgende rit niet uitstellen en stapte meteen weer op zijn scootmobiel. ,,Ik heb dat ding veel te hard nodig.’’

Vandaag heeft hij als dank gebak gebracht bij de fietsers, de ambulancedienst, de brandweer en politie. Hij hoopt dat die de jongens te pakken krijgt. ,,Ze zijn met een aantal, er gaat er vast wel eentje praten.’’

 

scootmobyl_4

6 Jonge pestkoppen treiteren oudere: Half uur vast tussen scootmobiel en boom

Foto: De man kaam mei de skrik frij – Foto: De Vries Media

VROUWENPAROCHIE Een oudere meneer in een bruine scootmobiel door 6 onbekende jongens van de weg gereden.

Bron: Franeker Courant | 7 Aug 2017

Dit is gebeurd op het fietspad Spoordyk tussen Vrouwbuurtstermolen en Vrouwenparochie op maandag 7 augustus 2017 tussen 12.20 en 12.30 uur is

Meneer is daardoor in de greppel gevallen. Blijkbaar vonden de jongens dit grappig en hebben hierom moeten lachen. Vervolgens heeft meneer een half uur bekneld gezet tussen een boom en zijn scootmobiel. Nadat 2 andere fietsers melding maakten, kon hij bevrijd worden. De jongens fietsten in de richting van St. Annaparochie.

Politie Noordwest Fryslân verzoekt de jongens zich zo spoedig mogelijk te melden bij de politie in St Annaparochie.

Mocht u getuige zijn geweest of mocht u weten wie deze jongens zijn of hebben zien fietsen hoordt de politie dit graag via 0900-8844.


Omropfryslan schrijft op 7 aug 2017

node-737318-1358acd26c6aa9d0166b30e2621ef4d4aa6De man die maandagmiddag met zijn scootmobiel van de weg raakte op de Spoordyk bij Vrouwenparochie, zegt dat dat gebeurde, omdat een aantal jongeren op de fiets niet aan de kant wilden gaan. De man raakte bekneld in een greppel tussen de bomen en kon er niet zelf uitkomen. De jongeren zouden lachend zijn doorgefietst.

Voorbijgangers troffen de man pas na ongeveer een half uur aan en waarschuwden de hulpdiensten. De brandweer van Sint-Anne, een ambulance en de politie hebben hulp verleend. De man raakte niet gewond. De hulpdiensten hebben de scootmobiel uit de wal gehaald, waarop de man weer verder kon rijden.

De politie roept mensen op die de jongeren hebben gezien, zich te melden. Dat kan op 0900-8844.

%d bloggers liken dit: