doofpot

Zuid-Holland: ‘Peperdure’ avond over jeugdhulp valt verkeerd bij lokale politici

Een ‘peperdure’ discussie-avond over de jeugdhulp in Zuid-Holland Zuid valt verkeerd bij veel politici. De Papendrechtse VVD’er Herman Nieuwstraten kondigt al aan de bijeenkomst te boycotten.

,,We willen in een inspirerende en creatieve omgeving met elkaar van gedachten wisselen over wat er in de jeugdzorg anders zou moeten en wat behouden moet worden’’, aldus regio-wethouder Jolanda de Witte, verantwoordelijk voor de Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid, die de jeugdhulp namens de zeventien gemeenten inkoopt. Dat gebeurt op 30 augustus in theater Kunstmin in Dordrecht. Wat aangekondigd werd als een avond om met elkaar van gedachten te wisselen, blijkt een ‘peperduur feestje’, stelt Nieuwstraten.

Herman Nieuwstraten.

Herman Nieuwstraten. © Richard van Hoek Fotografie

Het programma vermeldt een toespraak van de hoogleraar in geluk Leo Bormans en een buffet voor gemeenteraadsleden, hulpverleners en ouders. Daarna zijn er workshops over zaken als de gevolgen van vechtscheidingen en het gebruik van technologie om de gezondheid te bevorderen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Zo’n luxe avondje is absurd, meent Nieuwstraten, die er aan herinnert dat de serviceorganisatie dit jaar alleen al zeven miljoen euro tekort komt: ,,Dit is een volstrekt verkeerd signaal aan de medewerkers. Als het om de bestuurders gaat, mag het kennelijk geld kosten. Als het dan al zo moet, doe het dan bij Drechtwerk. Dan heeft het goede doel er nog wat aan.’’

 

De Dordtse PvdA’er Cor van Verk is het roerend met hem eens. ,,Een week eerder praten we als gezamenlijke gemeenteraden ook al over de jeugdhulp om onze mening over dat tekort te geven. Dat doen we in het Stadskantoor in Dordrecht, daar heb je Kunstmin helemaal niet voor nodig.’’

 

Arno Janssen (Papendrechts Algemeen Belang) wil opheldering: ,,Als die spreker gratis komt als promotie voor zijn boek en het buffet simpel is, heb ik er geen moeite mee.’’ Die voorwaarde stelt ook Hans van Mourik (Stadsbelang Gorinchem): ,,Maar dan nog. Als ik het programma zie, vraag ik me af hoe we hier beleid mee gaan maken.’’

De Witte betreurt de commotie: ,,Het past binnen het budget. Als mensen er aanstoot aan nemen, zoeken we mogelijk een andere plek.’’

%d bloggers liken dit: