doofpot

Goed voorbeeld: Gemeente Rhenen pakt (te) steile straatjes aan

© Tamara Reijers

De soms steile straatjes vormen een deel van de charme van het winkelgebied in Rhenen. Maar voor mindervaliden maken ze de toegang tot winkels lastig.

Bron: AD | Door Eric Wijnacker | 7 Aug 2017 | Foto: © Tamara Reijers

En daar wordt in de komende maanden nadrukkelijk rekening mee gehouden tijdens de reconstructie in het westelijk deel van de Rhenense binnenstad. Het is de bedoeling dat winkels op de Frederik van de Paltshof, maar vooral in de steile Molenstraat, een vlakke entree krijgen. Zodat mindervaliden makkelijker winkels kunnen bereiken.

 

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rhenen gaat er gewerkt worden met ‘terrassen’ in de Molenstraat: „Aan weerszijden van de steile Molenstraat wordt, op plekken waar dat nodig is, het terrein geëgaliseerd zodat er bij de winkeldeuren een vlak gedeelte ontstaat. Je zou het kunnen zien als een soort terrassen – niet in de zin van horecaterrasjes – die dan omlijst worden door natuurstenen plinten.”

 

Verder mogen winkels minder uitstallingen plaatsen, wat ook tot een betere toegankelijkheid moet leiden. Een en ander is doorgesproken met de Klankbordgroep voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken in Rhenen en die heeft enthousiast gereageerd.

 

Lees ook: Rhenen maakt stad aantrekkelijker, wel overlast

%d bloggers liken dit: