doofpot

#Facepalm-Award voor @gemHengelo: Ouderen witheet over weghalen ondergrondse containers

Mia Grimberg (links) en Willie Hodge zijn boos over het verdwijnen van 2 ondergrondse containers. © Lars Smook

HENGELO – Een container, pal voor een ouderencomplex in Hengelo, gaat verdwijnen. De buurt is woedend.

 

“Hoe bedenken ze het!” Mia Grimberg, bewoonster van een ouderencomplex aan de Kerkstraat, is woedend over het besluit van de gemeente en Twente Milieu om de ondergrondse container voor het complex op de hoek met de Sint Ludgerusstraat weg te halen. Zelf is ze nog goed ter been. “Maar hier wonen vooral veel 80’ers en 90’ers. Wat willen ze nou? Dat die mensen met hun rollator een stuk verder moeten gaan lopen?”

© Google Maps

Levensgevaarlijk

De dichtstbijzijnde ondergrondse container ligt aan de Industriestraat. Bewoners moeten die drukke weg straks oversteken, want de container ligt aan de andere kant, vlakbij Ter Braak Dranken. “Die kruising is levensgevaarlijk”, weet Mia Grimberg. Ze heeft alle bewoners van het complex geadviseerd om hun beklag te doen bij Twente Milieu.

Incontinentiemateriaal

Net als Mia Grimberg is ook Willie Hodge heel boos. De bewoonster van de Pastoor van Rossumstraat, een straat verderop, is een handtekeningenactie begonnen. Want ook in haar straat verdwijnt de ondergrondse. De buurt is al een tijdje over op het ‘omgekeerd inzamelen’ en heeft de grijze container in mei ingeleverd. Willie Hodge is mantelzorger voor haar dementerende man. “Ik heb veel afval, vooral incontinentiemateriaal. Iedere dag breng ik een zak naar de ondergrondse container. Je denkt toch niet dat ik met zo’n zak een eind ga lopen? Ik moet op de been blijven.”

Slecht plan

Leo Janssen van Lokaal-Hengelo heeft de kwestie aangekaart bij de gemeente en verzoekt B en W dringend om het weghalen van de twee containers tot nader orde uit te stellen. Janssen benadrukt dat het een slecht plan is om een container te schrappen bij een complex met aanleunwoningen.

Vakantie

Op de vraag waarom de twee ondergrondse containers worden weggehaald, kan de gemeente geen antwoord geven omdat de verantwoordelijke mensen op vakantie zijn, aldus een woordvoerder. Eerder liet de gemeente weten dat locaties worden ‘herverdeeld’. Door het scheiden van afval hoeven de containers veel minder vaak te worden geleegd en zijn er bakken waar regelmatig niks in zit.

%d bloggers liken dit: