doofpot

Deurnese ouderen worden op fitheid getest

Note van doofpotwmo: De Gemeente Deurne gaat in ‘creatieve’ samenwerking met de lokale fitness bonzen medische data diggen tbv vermeend sociaal & cultureel doel. De vraag rijst dan, hoe gaat de gemeente Deurne met die privacy gevoelige medische data om? En in hoeverre wordt deze data van pogende burgers op leeftijd niet tegen hen gebruikt als zij een aanvraag bij de lokale WMO doen?

DEURNE – Alle inwoners van de gemeente Deurne tussen de 65 en 85 jaar krijgen een dezer dagen een brief thuis voor deelname aan een fittest. in totaal worden 6.334 ouderen aangeschreven.

Het initiatief komt vanuit het project Leef van de gemeente Deurne. Er zijn alvast drie testdagen ingepland; eind september en begin oktober. De locatie is twee keer Asteffekan in Deurne en één keer De Kastanje in Liessel.

Doel van het project is om de gezondheid van senioren te stimuleren, vertelt Anika Kanters van Leef. “Alle inwoners tussen de 65-85 jaar in de gemeente Deurne krijgen begin volgende week vanuit de gemeente een brief in de bus. Met deze test willen we mensen laten inzien hoe fit ze zijn. Ook hopen we hiermee de senioren te bereiken die in een isolement zitten of weinig sociale contacten hebben.”

De test neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Aan het einde van de fittest krijgt de deelnemer de uitslag van een professional. Daarna is er ruimte voor advisering.

Het is de eerste keer dat in Deurne zo’n grootschalige test onder ouderen wordt georganiseerd, vertelt Kanters. “Het project is in samenwerking met onder meer sportverenigingen en de KBO’s. We hopen dat vijf tot tien procent van de ouderen gaat deelnemen. We hebben drie testdagen ingepland, maar dat zullen er waarschijnlijk meer worden.”

Leef Deurne richt zich op het realiseren van voldoende sport-, bewegings- en cultuuraanbod voor alle Deurnenaren van jong tot oud.

%d bloggers liken dit: