doofpot

Vakantie Leger des Heils zorgt voor problemen voor minima in Almere

De vrijwilligers van ’t Klankbord gaan op vakantie waardoor een groep minima in de problemen komt. Een groep Almeerse minima klaagt over het eten dat ze krijgen tijdens de vakantieperiode. Gewoonlijk eten ze drie keer per week in ’t Klankbord, een centrum van het Leger des Heils in de Muziekwijk. Omdat de vrijwilligers twee maanden op vakantie zijn, krijgen de twaalf ouderen nu om de week een voedselpakket.

Bron: Omroep Flevoland | 22 Aug 2017

Dat pakket is zwaar onder de maat, zegt Elly Peters namens de ouderen. Volgens haar zit er alleen pasta, rijst en rode saus in. “Dat is een probleem want er zijn mensen met diabetes in de groep. Die mogen helemaal geen pasta eten.” De groep kan volgens Peters niet bij het VoedselLoket terecht voor andere producten, omdat ze al te eten krijgen bij ’t Klankbord.

Boze reactie


Peters zegt dat het Leger des Heils ook niet goed heeft aangekondigd wanneer de vrijwilligers op vakantie zouden gaan. “We kregen een week van te voren te horen dat we twee maanden lang niet konden komen om te eten.” Toen Peters voorstelde om vervangend eten te regelen tijdens die periode, kreeg ze naar haar eigen zeggen een boze reactie van de leidinggevende van ’t Klankbord. “Als ik andere mensen zou inschakelen om eten voor ons te maken, dan hoefde ik niet meer terug te komen.”


‘Niet normaal’ 


Toch heeft Peters verschillende stichtingen benaderd om voor eten te zorgen. Stichting FARE-Almere en Stichting Almeerse Handen Ineen maken sinds begin juli, elke woensdag en donderdag maaltijden voor de groep. Een medewerker van FARE-Almere vindt de gang van zaken bij ’t Klankbord “niet normaal”. Ze vindt dat er een passende oplossing moet komen voor het probleem.

Het Leger des Heils heeft nog niet gereageerd.

%d bloggers liken dit: