doofpot

Aktie! Benefietdag in het teken van gehandicapte Quinty uit Enschede

De 10-jarige gehandicapte Quinty heeft haar eerste uitje met de gloednieuwe bus achter de rug. Met de rolstoelbus werd vakantie gevierd in Lommel. Zaterdag is er een benefietdag om meer geld voor de bus te krijgen. Enschede FM sprak met Kewin Brouwer, de vader van Quinty. Beluister het item hieronder.

Enschede FM | Aug 25, 2017

Quinty gaat doordeweeks met veel plezier naar de dagopvang. Thuis aan de Sonatestraat in Glanerbrug zit ze meestal op haar kamer. De televisie zorgt dan voor afleiding. Begin juni kwam daar onverwacht verandering in toen haar ouders Laura en Kewin werden verrast. Ze kregen de beschikking over een rolstoelbus. Nu kan het gezin vaker samen op pad. Het eerste uitje van Laura van Veen, Kewin Brouwer, Quinty en kleine zus Nola (3) was een dagje Slagharen. En vorige week werd echt vakantie gevierd in het Belgische Lommel. “Quinty heeft met volle teugen genoten. Ze vond het geweldig”, zegt Laura.

Familie en vrienden begonnen zo’n half jaar geleden met acties om geld in te zamelen voor een rolstoelbus. In café Gold Rush leverde een eerste actie in mei al meer dan vierhonderd euro op.

Benefietmiddag
Zaterdag 26 augustus staat een benefietmiddag bij de Glanerbrugse korfbalvereniging Ons Clubje op het programma. Bij de voorbereiding op deze avond kwam Laura’s vriendin Petra Verheul bij de Glanerbrugse ondernemer Coen Nijhuis terecht met haar verhaal over Quinty. Die nam direct contact op met kompaan Eppy van den Berg. Binnen een paar dagen waren er voldoende sponsoren om het mogelijk te maken een rolstoelbus aan te schaffen en gebruiksklaar te maken. Coen en Eppy konden niet wachten tot het geld door acties bij elkaar was gesprokkeld. De twee en een aantal sponsoren hebben de kosten voor de bus grotendeels voorgeschoten.

Zuurstof
Quinty heeft bij de geboorte gebrek aan zuurstof gehad waardoor haar rechter hersenhelft niet goed functioneert. Ze is daardoor volledig afhankelijk van de hulp van mensen om haar heen. Ze zit in een rolstoel en kan zich niet zelfstandig aankleden, douchen, eten, drinken of communiceren. Laura en Kewin zijn verschrikkelijk blij met de rolstoelbus voor dochter Quinty. “Omdat de problematiek rond Quinty steeds gecompliceerder wordt, is het steeds lastiger om haar te vervoeren”, vertelt Laura. “Wij moeten met Quinty wekelijks naar school, fysiotherapie en allerlei andere afspraken. Hier gaat veel tijd in zitten, maar we doen dit met liefde. Een eigen rolstoelbus is dan ook een geweldige uitkomst.”

Vele activiteiten
Zaterdag is Quinty het stralende middelpunt van een benefietmiddag die door familie en vrienden op de velden aan de Ekersdijk wordt georganiseerd. Van 12.00 tot 17.00 uur is er een braderie met diverse kraampjes en zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen zich vermaken op een van de twee springkussens, een ritje op een pony maken of zich laten schminken. Voor de ouderen is er livemuziek met optredens van onder andere Ingo Krikke, Maikel Boxem, Michael Pigge, Bjorn Klok en Michel Hoffmann. De presentatie wordt verzorgd door Bobby Goldstar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Reinier van Willigen

%d bloggers liken dit: