doofpot

Be prepared! Aktiegroep Verontruste Ouderen zullen van zich doen spreken!

OPINIE Holke Flapper woont in Helmond en is oprichter van de actiegroep Verontruste Ouderen. 

Bron: ED | Door Holke Flapper | 26 Aug 2017

Henk van Liempt schrijft: ‘Als senior met een riant pensioen ben ik – afgezien van mijn kinderen en kleinkinderen – voor niemand meer van belang en dat ben ik mij ter dege bewust’ (lezersbrief 24 augustus). Als ik dit lees slaat me werkelijk de schrik om het hart.

Is men er dan werkelijk in geslaagd om door voortdurende framing ouderen het gevoel te geven overbodig en de maatschappij tot last te zijn?

 

Dit is dan ook de reden dat we als actiegroep Verontruste Ouderen van ons zullen doen spreken. We accepteren dit gebrek aan respect niet langer en zullen in de komende weken overgaan tot hardere acties, die weliswaar niet strafbaar maar wel behoorlijk lastig zullen zijn.

 

Tot slot nog één voorbeeld. Als je ’s middags door de stad loopt en de ouderen wegdenkt is de vraag waar de winkels en de horeca dan van moeten bestaan. Het zal duidelijk gemaakt moeten worden wat een geweldige hoeveelheid koopkracht ouderen vertegenwoordigen.

Dat deze koopkracht door de bijna criminele houding van bestuurders en politici ten aanzien van pensioen aan kracht heeft ingeboet, moge duidelijk zijn. Ook dit onderwerp zal in de komende weken de nodige aandacht krijgen.

%d bloggers liken dit: