doofpot

#Facepalm-Award: Dordrecht en Zwijndrecht in top 3 duurste GPK

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT – De gemeentes Dordrecht en Zwijndrecht staan in de top drie van gemeentes met de duurste gehandicapten parkeerkaart. Het blad PLUS vestigt hier in het septembernummer nog eens de aandacht op. Alleen Weesp staat boven Dordrecht en Zwijndrecht. Dordt vraagt bijna 240 euro en Zwijndrecht tegen de 230 euro per parkeerkaart.

Dordrecht.net | 26 Aug 2017

PLUS noemt als bron voor de top drie positie onderzoeksbureau EFDRIE, dat overigens al in april een onderzoek publiceerde naar de duurste gehandicaptenparkeerkaarten in het land. Volgens PLUS is de parkeerkaart in veertien gemeentes juist gratis.

Bericht EFDRIE:

Maar liefst 70% van de gemeentes communiceert de voorwaarden van de gehandicaptenparkeerkaart niet duidelijk op de website. Extra kwalijk omdat gemeentes meestal ook kosten voor de aanvraag rekenen als de kaart wordt afgewezen, soms wel tot een paar honderd euro.

Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van onderzoeksbureau EFDRIE. Getoetst is of gemeentelijke websites de twee belangrijkste voorwaarden noemen. Een aanvrager mag namelijk ten minste zes maanden niet in staat zijn meer dan honderd meter zelfstandig aan een stuk te voet te overbruggen. Van de 388 gemeentes vermeldden 271 deze twee voorwaarden niet op de website.

De informatievoorziening van de gemeentes is ook onderzocht met 104 mystery-mails en 59 mystery-calls, met een nog verontrustender resultaat. Bij 76% van de gemailde gemeentes worden de twee voorwaarden niet genoemd of getoetst in het antwoord. Het telefonisch contact scoort met 86% zelfs nog slechter.

Belangenorganisatie Wij Staan Op! laat in een reactie weten blij te zijn met het onderzoek. ‘Dit drukt ons opnieuw met de neus op de schokkende feiten dat de informatievoorziening in veel gemeenten zo slecht op orde is.’

De volledige rapportage is hier te downloaden als pdf-bestand, de tarieven per gemeente zijn hier te vinden.

 


 

Lees meer…

%d bloggers liken dit: