doofpot

Ouderen tegen de grond gegooid door woningovervallers Zuilen

UTRECHT – De twee overvallers die gisteravond laat toesloegen bij een seniorencomplex in Zuilen, zijn twee bewoners te lijf gegaan.

Bron: RTV Utrecht | 28 Aug 2017 | Foto: Koen Laureij 

Rond 22.30 uur duwden de mannen tegen de deur toen de bewoner die wilde sluiten. Ze gooiden hem op de grond en deden datzelfde bij een vrouw die in de woning was.

Volgens de politie hebben de dieven spullen meegenomen uit het huis in seniorencomplex De Dame. Wat precies is nog niet bekend. De mishandelde bewoners zijn enorm geschrokken.

SIGNALEMENTEN
De politie heeft signalementen verspreid van de twee daders. De één had een grof postuur en was ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg donkere kleding en had een capuchon op. Verder had hij handschoenen met open vingertoppen aan.

De andere verdachte is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een lange donkere jas en een zwarte bivakmuts.


Update

Slachtoffers overval seniorencomplex Zuilen nog flink overstuur

RTVU | 28 augustus 2017

UTRECHT – In seniorencomplex De Dame in Zuilen is de gewelddadige overval van gisteravond het gesprek van de dag. “Je denkt dat je veilig woont hier”, zegt bewoonster Aly.

Ze zit samen met buurvrouwen Nannie en Wil in de ontmoetingsruimte van het compex aan de Prinses Irenelaan. “Iedereen is overstuur,” zegt Wil.

In het seniorencomplex wonen ouderen zelfstandig. En omdat veel bewoners een rollator of scootmobiel hebben zijn de deuren van het pand daarop ingesteld.

Deur automatisch open

Beheerder Peter Aarsman denkt dat de twee daders via de deur voor de scootmobielen naar binnen zijn gegaan: “De deur gaat met een sleutel automatisch open en blijft nog wel eventjes openstaan. Dat schept een gelegenheid.”

In het gebouw hangen camera’s en ook worden bewoners attent gemaakt op babbeltrucs. Maar welke maatregelen tegen dit soort overvallers werken, weet Peter ook niet.


Op de grond gegooid

De overval is er hardhandig aan toe gegaan. Twee mannen kwamen de woning binnen en gooiden zowel de bejaarde man als vrouw op de grond. “Dat is het nare van het verhaal”, zegt een politiewoordvoerder. “Helaas konden ze zich niet verweren.” Wat de daders hebben meegenomen is niet bekend.

De slachtoffers van de overval zijn flink overstuur, zegt Peter Aarsman. “We hebben ze geadviseerd om eerst even op rust te komen.”

De politie vraagt getuigen zich te melden, maar gezien het tijdstip waren veel bewoners al naar bed. Wil had niets door tot ze de politie zag “Het was al laat, ik stond in mijn nachtjapon en ben niet buiten geweest.

 


 

Preventie

De Babbeltrucs | Lees: Hou jezelf veilig & deel zodat anderen dat ook blijven!

sharingcaring

%d bloggers liken dit: