doofpot

Opkomen voor de belangen van ouderen: hoe?

Bron: BeterOud | 1 september 2017

U wilt – als actieve senior-, zorg, welzijn en wonen voor ouderen bij u in de buurt of regio (of misschien wel landelijk) verbeteren. Hoe kunt u dat het beste aanpakken? Waar moet u zijn? Op het geheel vernieuwd onderdeel -speciaal voor ouderen- op deze website staan tips, handleidingen en handvatten om invloed uit te oefenen op diverse partijen en de stem van ouderen te laten horen!

Denk bijvoorbeeld aan manieren om invloed uit te oefenen op de gemeente, op de zorgverzekeraar, in de ouderenzorg of op wetenschappelijk onderzoek. U kunt zich voorstellen dat er vanuit diverse belangen- en seniorenorganisaties van alles ontwikkeld wordt aan handleidingen en tips om belangenbehartigers van dienst te zijn. BeterOud hoopt op www.beteroud.nl/voor-ouderen een overzicht te bieden van wat er beschikbaar is. De pagina’s staan open voor aanvullingen!

Feiten en achtergrond

Naast de concrete handvatten en handleidingen om belangenbehartiging aan te pakken, vindt u hier ook achtergrondinformatie vanuit ouderenperspectief (feiten/onderzoeken over wat ouderen zelf belangrijk vinden en nodig hebben). Die informatie is verdeeld over drie thema’s:

  1. voorbereiden op de toekomst (denk aan eigen regie houden, gezond ouder worden, zinvol leven)
  2. langer zelfstandig thuis wonen
  3. opname in het ziekenhuis en weer naar huis

Wat werkt?

Vanuit BeterOud zijn er diverse werkwijzen ontwikkeld die ouderen helpen voorbereiden op de toekomst, langer zelfstandig thuis wonen en zorg en ondersteuning verbeteren. De beschikbare cursussen, programma’s, trainingen, studies en testen zijn door ouderen zelf beoordeeld. De, volgens senioren zelf, meeste waardevolle werkwijzen kunt u ook vinden op deze website. Een schat aan informatie dus! Goed om eens rond te kijken en te delen binnen uw netwerk: www.beteroud.nl/voor-ouderen.

%d bloggers liken dit: