doofpot

Burgers Leudal ontevreden over gemeentebestuur

Foto: De Limburger

Het is fijn wonen in Leudal, maar de aandacht en investeringen gaan te veel naar centrumkern Heythuysen. Het gemeentebestuur presteert onder de maat.

Bron: Dagblad de Limburger | Door Kitty Borghouts | 5 Sept 2017 19:30

Dat blijkt uit een imago-onderzoek dat bureau RenM/Matrix in opdracht van de gemeente heeft gehouden onder burgers, verenigingen en bedrijven. De resultaten werden dinsdagavond gepresenteerd.

Score

Als woonplaats scoort Leudal een 6,8; het bestuur krijgt een 5,2 en het rapportcijfer voor de medewerkers van de gemeente is een 6,4. Vooral college van B&W en gemeenteraad krijgen in het onderzoek een slechte score. Er wordt niet meegedacht met de burgers en er wordt onvoldoende verantwoordelijkheid genomen. Ook is er onvoldoende oog voor alle kernen, de organisatie is professioneel noch verfrissend en in het gemeentehuis weet men niet wat er onder de burgers leeft, rapporteren de onderzoekers.

Hard

Positief zijn de ondervraagden over de baliediensten bij de gemeente – paspoort, rijbewijs en dergelijke – en de vriendelijkheid van de medewerkers. “Een harde maar realistische boodschap”, constateren college van B&W en managementteam in een eerste reactie. In vijf actiepunten heeft het college geformuleerd waaraan de komende tijd gewerkt gaat worden.

 

Lees meer Limburgs nieuws in Dagblad de Limburger

sharingcaring

%d bloggers liken dit: