doofpot

SOS | Onmenselijk: Kind (8) Zonder Zorg door misdadige werk- en handelswijze van gemeente

Foto ter illustratie

Note van @Doofpotwmo

Onderstaande oproep straalt wanhoop uit van de betrokkenen. Een volslagen in waanzin doorgeslagen gemeente die de zorgplicht jegens kinderen niet verwaarloost maar gehele gezinnen letterlijk en figuurlijk mishandeld. Onze toekomst in de steek laten op een wijze die met geen pen te beschrijven is.

Deze weblog plaatst de volledige noodkreet en oproep door en ik verzoek allen te helpen of wie dat niet kan deze noodkreet om hulp te delen. Naam en contactgegevens van de juriste die deze mensen bijstaat bekend. Indien u anderszins hulp wilt en kunt bieden kunt u mij contacteren via het contactformulier op deze blog.

 


De oproep: 8 jaar, heeft DRINGEND zorg nodig

Bron: DreamOrDonate

Stel je bent 8 jaar, je hebt al een hele geschiedenis aan hulpverleners en dokters achter de rug en de enige conclusie die er nu nog over is, dat je dringend goede zorg , andere zorg nodig hebt… .maar de gemeente SNAPT de jeugdwet en hun verplichtingen niet…

Stel je bent ouders van een kind van 8 en nog een van 3 erbij. Waarbij je weet, dat je oudste ziek is, daardoor je jongste elke dag gevaar loopt… en je er ALLES aan doet om continu beide de zorg te geven die ze nodig hebben. Beide de liefde te geven die ze verdienen en toch ook zelf op je beide benen moet blijven staan.

De situatie kan ik nog het meest vergelijken met het verhaal van Jani en Bodhi op youtube, google is fijn.. al is dat de meest extreme vorm om te laten zien welke kant het op aan het gaan is…

Dit jongentje heeft psychiatrisch een aandoening in een vorm die zelden voorkomt. Dus dat gemeente moeite heeft met de situatie, snapt iedereen. Dat ze echter weigeren echte specialisten ook echt te horen, het medisch voorgaande dossier eens goed te lezen, hun eigen aangevraagde adviezen aan de kant schuiven en alleen de voor hen “gunstige” dingen eruit filteren.

Als je 8 bent en je hoort continu stemmetjes in je hoofd die je de meest vreselijke dingen opdragen te doen, dit al hebt vanaf je iets van 4 of 5 jaar bent en er al ernstige dingen zijn gebeurd. Er heel veel is geprobeerd om je te helpen en nu de laatste 3 soorten medicatie die beschikbaar zijn op de markt een mini beetje lijken te helpen… maar het iedereen duidelijk is, jij hebt veel meer zorg nodig, helemaal ALLEEN voor jou.. 1 op 1 begeleiding, toezicht en ondersteuning, in de hoop dat de prognoses niet gelijk krijgen en je toch kansen hebt op een goede participatie ooit in de wereld, in de maatschappij op goede wijze… waarin je gelukkig kan zijn ipv bijna altijd boos, verdrietig, angstig, woedend, agressief, verward etc. etc. etc. je verdiend het…

Maar gemeente heeft zelfs nadat meerdere specialisten en behandelaars ze keer op keer laten weten , dit komt zo niet goed, JULLIE moeten nu je werk doen en een besluit nemen…zodat hij de zorg kan krijgen die hij nodig heeft.

Feit is, ik probeer deze ouders, dit prachtige kind, al meer dan 9 maanden te helpen om een goede zorgindicatie te krijgen. Vanaf oktober 2016 zijn ouders al met gemeente in “gevecht” terwijl de zorgbehoefte van hun kind alleen maar groter wordt, ook omdat er zorg ontbreekt en de zorg die er nu is niet goed voor hem blijkt te zijn. Teveel verschillende gezichten, teveel stress, teveel mensen die allemaal iets anders vinden, denken en doen. Het werkt niet….

Eind maart beloofde de gemeente bij rechter plechtig dat ze voor 1 mei onderzoek naar zorgbehoefte zouden hebben afgerond en ze besluit genomen zouden hebben, voorlopige voorziening door rechter toegekend..

Pas 20 juni gingen ze akkoord met advies en verzoek om deskundige in te zetten om gemeente te adviseren.. 23 juni ging het al helemaal mis met het gezin, gemeente in gebreke gesteld EN volledig aansprakelijk voor als er ongelukken of wat dan ook zouden gaan gebeuren..

Ondanks dat gemeente al wist dat de zorgvraag ernstig was, de psychiater inmiddels gezegd heeft dat dit kindje ergens moet wonen waar hij 1 op 1 begeleiding , behandeling enz. kan krijgen… 24/7 per dag,,, dat dit zeer moeilijke plekken zijn om te vinden… gecombineerd met ook een deel thuis zijn waar dat mogelijk is, waarbij het hele gezin de ondersteuning van dezelfde hulpverleners krijgt om alles gewoon gelijk en goed te laten gaan lopen.

Ouders deze plek hebben weten te vinden en hij daar de eerste week van september al terecht had gekunt… gewoon een deskundige zorgaanbieder, kvk geregistreerd, vog etc etc… tegen zeer gunstige tarieven, ze leveren met 2 geschoolde deskundigen, 2 op 1 zorg aan dit kind…. om hem echt zoveel mogelijk kansen te geven richting een goede toekomst..

Het deskundigen advies ook gemeente aangegeven heeft dat hij jeugdhulp verblijf nodig heeft….

Zegt gemeente nu ineens dat er een nieuwe aanvraag zou zijn en ze alles opnieuw willen gaan onderzoeken.

Ok in gebreke termijn is verstreken, ze reageren ook niet met dwangsom besluit wat wettelijk wel verplicht is binnen 2 weken na verstrijken van de termijn. Had in elk geval de ouders 1260 euro opgeleverd waarmee ze dan vast de eerste week zorg konden betalen …

Inmiddels hebben we wederom de rechtbank moeten benaderen, wegens uitblijven van het besluit welke in uitspraak rechtbank van 30 maart stond benoemd (1 mei 2017) ,, rechter heeft het als spoedeisend neergezet, maar inmiddels is het punt bereikt dat elke dag wachten onverantwoord is..een vovo op een bezwaar omdat gemeente weigerde een besluit volgens wet te nemen per 1 januari… ze vlak voor zitting ineens zeiden oeps foutje zijn we vergeten… in zitting toch vovo toegekend gekregen en zou voor 1 mei besluit moeten komen..tja..

Dit kan niet langer zo doorgaan. Dus wil ik proberen om in elk geval voor de komende weken financieel een oplossing te realiseren , zodra de eerste 250 euro binnen is, is de eerste dag betaald…en zo moeten we dan maar stapje voor stapje de zorg voor deze jongen zien te regelen…

Deze jongen moet DIRECT naar zijn fijne woonplek toe, ouders zijn volledig uitgeput, jongste kind heeft inmiddels ontwikkelingsachterstand opgelopen en staat bol van de stress door gedrag en problematiek van zijn grote broer. Hij is nog maar 3…

Moeder is inmiddels zelf ingestort, moet naar psych etc… vader heeft burnout en ziet het niet meer zitten.

Ik luister, ik ondersteun, ik probeer ze juridisch te helpen… maar ook mijn handen zijn gebonden aan de bureaucratische houding en in mijn ogen inmiddels echt onmenselijke en misdadige werkwijze en handelswijze van deze gemeente… waar college B&W ALLE verantwoordelijkheid over de jeugdhulp heeft overgedragen aan een organisatie, die gewoon niet weet wat bestuursrecht in houd, die blijkbaar geen kennis genoeg heeft van dergelijke problematiek etc. etc. de wethouder zou zelf hoorzitting doen… aldus jurist omdat wethouder vroeger therapeut was geweest en graag zelf de ouders wilde horen middels een interne procedure bezwaar voor jeugdhulp zaken. Feit is, dat ik inmiddels 5 gelijkwaardige dossiers heb in deze gemeente , alleen met iets minder ernstige problematiek… en waar het nog niet uit de hand loopt…

Nog een paar weken en dan hoop ik in elk geval de zitting te hebben in deze zaak..en ik hoop dat de rechter nu genoeg gegevens en mogelijkheden ziet om zelf in de zaak te voorzien. En anders een hoge dwangsom oplegt aan gemeente. Ze hebben ALLE gegevens, ze willen alleen dit kind bij hun EIGEN hoofdaannemer kwijt, dat is mijn gevoel en idee, terwijl die zorg gewoon echt niet passend voor dit kind is.. wethouder is opgestapt, burgemeester is opgestapt, de betrokken jurist is nu langdurig ziek… niemand die het dossier nog kent en ondertussen gebeurd er niks..

Er zijn rare dingen gaande in die gemeente… En Martin van Rijn moet zich de ogen uit de kop schamen, dat hij weigerde in te zien dat er gemeenten in Nederland zijn die echt een puinzooi maken van de zorg en willens en wetens kwetsbare mensen in gevaar brengen door het onthouden van zorg. Hopelijk dat een nieuwe staatssecretaris wel de ernst van de situatie in een aantal gemeenten gaat zien ….

Wordt tijd dat het ministerie van VWS gaat ingrijpen….

Deze zorg voor deze zeer kwetsbare kinderen ligt in handen van mensen die de kennis niet hebben, maar vooral een heel andere drijfveer hebben dan daadwerkelijk voor goede zorg te gaan zorgen…

Als wij dit gezin maar samen kunnen gaan helpen, kleine beetjes, helpen bij elkaar…

 

Om te helpen of updates op deze oproep te lezen ga naar deze website

 

sharingcaring

 

%d bloggers liken dit: