doofpot

SP Lingewaard start meldpunt voor misstanden in ondersteunende zorg

Ter illustratie. © Thinkstock

BEMMEL – ‘Enkele tientallen klachten in de Wmo’, de Wet maatschappelijke ondersteuning, vormen voor de SP in Lingewaard aanleiding een meldpunt te openen waarop misstanden gemeld kunnen worden. Volgens de gemeente zit het echter anders.

SP-fractievoorzitter Carla Claassen hoort om zich heen ‘steeds meer’ afwijzingen voor Wmo-voorzieningen als til- en trapliften, noodzakelijke woningaanpassingen, rolstoelen en gehandicaptenparkeerplaatsen.

Die klachten wil ze nu verzamelen om een discussie op gang te brengen in de Lingewaardse gemeenteraad. Daarom heeft haar partij een meldpunt ‘misstanden WMO Lingewaard’ ingesteld. Claassen schermt met een lijst ‘met tientallen klachten’. „Maar die kan ik niet openbaar maken, ik heb die mensen beloofd hun gegevens niet op straat te leggen.’’

De SP hoopt met de klachten die bij het meldpunt binnenkomen aan te tonen dat de gemeente bezuinigt op zorgvoorzieningen. „Voorzieningen kosten geld, dat anders overblijft’’, stelt Claassen.

Rapport

Over twee weken presenteert het college aan de gemeenteraad een klanttevredenheidsonderzoek over dit onderwerp. Maar verantwoordelijk wethouder Johan Sluiter stelt dat de resultaten vooralsnog geen aanleiding geven aanpassingen door te voeren in het beleid. „Dat rapport wijst iets anders uit dan de geluiden van de SP.’’

 

sharingcaring

%d bloggers liken dit: