doofpot

Video: Discussie geneesmiddelen moet niet alleen over geld gaan

medical pills and tablets in euro bank notes money as a symbol of health care costs

Discussies over medicijnen gaan te vaak alleen over de kosten. Dat stelt Michel van Agthoven, directielid bij Janssen, een farmaceutisch bedrijf van multinational Johnson en Johnson in de Benelux. Van Agthoven pleit voor een brede discussie, juist ook over de baten van geneesmiddelen.

 

Bron: Skipr | Door Samira Ahli | 18 Sept 2017

Van Agthoven sprak tijdens een debat over dure medicijnen bij zorgverzekeraar VGZ in Arnhem. “Als je echt vooruitgang wil boeken met elkaar, moet je de kosten zien in relatie tot wat ze op leveren, in de zin van de medische uitkomst, maar ook hoe de patiënt die uitkomsten beleeft”, stelt hij. “We kunnen het debat op een veel zinvollere manier met elkaar voeren, als we de stap kunnen we maken naar het voortdurend in kaart brengen van die kosten, medische uitkomsten en patiënt beleefde uitkomsten.”

Een dergelijk breed debat zou van de farmaceuten een hogere mate van transparantie vragen, niet alleen over prijzen, maar ook over wat medicijnen nou echt doen. “Wat je daarvoor nodig hebt zijn welwillende veldpartijen die met elkaar die stap durven te zetten naar zo’n systeem en ook investeren  in wat je daarvoor nodig hebt, zoals registraties, het meten hoe de patiënt de zorg beleeft”, aldus Van Agthoven.

In de video hieronder licht hij het een en ander verder toe:

 

sharingcaring

%d bloggers liken dit: