doofpot

Hallo @ProvOverijssel & @NS: Rolstoelgebruikers al maanden geweigerd tot trein van Zwolle naar Leeuwarden?

De intercity tussen Zwolle en Leeuwarden geven al maanden niet mogelijkheid om mensen met een rolstoel te laten reizen op hun traject. De trein vertekt vanaf perron zeven. Helaas is rolstoelassistentie bij in- en uitstappen is niet mogelijk, schrijft de Statenfractie van de PvdA in Overijssel.Dat meldt RTV Oost

Statenlid Hans Nooter noemt het een bizarre situatie. Hij wil dat de NS opheldering geeft over de problemen en zo snel mogelijk met een oplossing komt. “Het is ronduit bizar dat rolstoelers maandenlang wordt gevraagd om te reizen”, zegt Nooter.

“Toegankelijkheid OV piept en kraakt”

De NS zegt niet te weten hoe lang de huidige situatie nog duurt. Nooter wil dat de provincie de NS desnoods aanspoort om het probleem sneller op te lossen. De toegankelijkheid van het openbaar vervoer laat volgens Nooter veel te wensen over.

 

Slechte toegankelijkheid bussen

Zo noemt hij ook de slechte toegankelijkheid van bussen voor rolstoelgebruikers. “De PvdA wil dat alle Overijsselse bussen geschikt zijn en blijven voor rolstoelvervoer. Ik ben benieuwd wat onze provinciebestuurders doen om dat te garanderen.”

%d bloggers liken dit: