doofpot

Video | Zwolse gehandicapte protesteert tegen (K)Welzorg

Door RTV-Oost, 22 februri 2018

Anita van Eewijk uit Zwolle is boos op Welzorg. Zo boos, dat ze een protestactie organiseerde in haar woonplaats. Samen met vier andere gehandicapten protesteerde ze voor het gemeentehuis tegen de slechte service van de hulpmiddelenorganisatie.

 

Van Eeuwijk is door rugproblemen afhankelijk van haar rolstoel. Voor kerst kwam Welzorg haar wielen vervangen, maar ze kreeg de verkeerde. Ze kon geen kant op, en zou een maand later pas nieuwe kunnen krijgen. “Mijn kerst was verpest. Ik heb platgelegen van de pijn”, vertelt Van Eewijk.

Welzorg gaat vaker de fout in, zegt ze. Uit boosheid organiseert Van Eewijk de protestactie in haar woonplaats. “Welzorg moet weg, dat is mijn doel. Dit gaat gewoon niet langer zo.”

Vooral de manier waarop service wordt verleend moet beter, vindt Van Eewijk: “Ze laten je gewoon barsten. En dan druk ik me nog zacht uit”.

 

Aanbesteding 

De gemeente Zwolle sluit dit jaar contracten af met twee nieuwe organisaties die vanaf 1 oktober middelen als rolstoelen en scootmobiels mogen leveren. Hoe groot is de kans dat Welzorg terugkomt? “Die kans kan ik niet geven”, zegt wethouder Eefke Meijerink. We kijken hoe we de kwaliteit die in het verleden is geleverd mee kunnen wegen in de aanbesteding.”

De juiste wielen zijn door Welzorg uiteindelijk gauw onder Van Eeuwijks rolstoel gezet. “Maar dat is omdat ik nu die protestmars organiseer”, aldus de Zwolse. “Ik vind het belachelijk dat je eerst naar de media moet stappen om iets voor elkaar te krijgen.”

Welzorg is vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

 

Bekijk het hele bericht op: http://www.rtvoost.nl/nieuws/286639/zwolse-gehandicapte-protesteert-tegen-welzorg#

%d bloggers liken dit: