doofpot

Rolstoelers zijn slecht af in Heinkenszand

HEINKENSZAND – Heinkenszand is een grote hindernisbaan voor mensen in een rolstoel, constateerde Levien de Putter van D66 deze week tijdens het vragenuurtje van de gemeente Domburg. ,,Zelfs de raadsboerderij is niet bereikbaar door het grind op het toegangspad.”

Levien de Putter.

Levien de Putter. © Melita Lanting

 

,,Ik ben ervan geschrokken hoe het is gesteld met de toegankelijkheid in Heinkenszand voor mensen in een rolstoel”, zegt De Putter. ,,Wij zijn een middag op stap geweest in Heinkenszand. Bij de huisarts was het lastig en we hebben ook bij verschillende winkels gekeken. Toen kwamen winkeliers op ons af en die vertelden dat ze wel een vergunning hadden aangevraagd om de pui te veranderen, maar dat mocht niet van de dorpsbouwmeester. Er moest een drempel in.” De Putter heeft de kwestie aangekaart tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad. Hij wilde van wethouder Kees Weststrate weten of de gemeente wel toetst op toegankelijkheid bij bouwaanvragen.

Volgens Weststrate worden vergunningen getoetst op het bouwbesluit. Hij zegde ook toe in overleg te gaan met de dorpsraad over de toegankelijkheid van straten en pleinen. Hij ging niet in op de toegankelijkheid van de raadszaal. En omdat het reglement van orde van de raad niet toestaat dat een raadslid nog reageert op het antwoord van de wethouder, blijft onduidelijk of de gemeente daar wat aan gaat doen.

%d bloggers liken dit: